Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Grec de la Covid-19 posarà les entrades a 15 euros i contractarà 80 produccions locals
  • CA

Hi haurà Festival Grec el 2020 i serà una prova de foc per a la represa de les activitats culturals amb públic durant la desescalada del confinament per la pandèmia de Covid-19 causada pel coronavirus. El tinent d’alcaldia de Cultura, Joan Subirats, ha anunciat aquest divendres, en una roda de premsa telemàtica, com serà aquesta edició especial del festival d’estiu de Barcelona. I ha reconegut que serà “un experiment” i que es muntarà un centre de coordinació per avaluar cada dia si han funcionat les mesures de seguretat sanitària i logístiques organitzades. 

D’entrada, se sap segur que les entrades seran a un preu únic reduït de 15 euros per a tots els espectacles –10 euros per als familiars– i que es programaran 80 produccions, la majoria de les quals locals, per donar suport a les companyies i creadors catalans en la crisi causada per la pandèmia. “Potser hi haurà alguna perla internacional, però serà l’excepció”, ha matisat Subirats

Els muntatges es podran veure durant el mes de juliol, com és habitual, però s’allargarà també alguns dies d’agost. La programació detallada es presentarà la primera setmana de juny. El que ja se sap és que tots els espectacles es concentraran als espais de Montjuïc: Teatre Grec, Teatre Lliure, Mercat de les Flors, Institut del Teatre i plaça Margarida Xirgu. L’amfiteatre a l’aire lliure del Teatre Grec, el més adequat per a aquesta edició, té capacitat per a 2.000 persones, i l’Ajuntament treballa amb la hipòtesi que al juliol s’estarà en una fase en què s’hi podran admetre 800 persones en cada funció, amb les mesures de seguretat pertinents: separació entre els espectadors, desinfecció de les instal·lacions cada dia i logística per endreçar l’accés al recinte dels espectadors gradual i sense aglomeracions, per la qual cosa “caldrà anar-hi abans del que és habitual perquè portarà estona”. “El que no pot ser és que la gent hi vagi amb por, per tant és molt important que es prenguin les mesures adequades”, ha dit Subirats.

Onze mesures noves

L’estructuració del Grec forma part d’un nou paquet d’onze mesures que l’Ajuntament ha anunciat en suport a la cultura, per ajudar-la a superar la crisi del coronavirus. El pressupost és 2,6 milions d’euros (inclòs un milió de publicitat i difusió per atraure espectadors). Sumats als 1,8 milions anunciats al principi de la crisi en subvencions i altres ajuts, segons Subirats són gairebé 4,5 milions els diners destinats.

Música en directe al Fòrum i Montjuïc

Un dels projectes anunciats és el que s’ha batejat amb el nom Sala Barcelona, que consisteix a habilitar espais per a la música en directe al Fòrum i a l’Anella Olímpica de Montjuïc: “Traiem les sales de concerts al carrer, perquè aquest pulmó de la ciutat no es desactivi i s’anirà fent a mesura que les fases del desconfinament ho permetin”, ha dit Daniel Granados, delegat de Drets Culturals de l’Ajuntament. 

La Sala Barts, nova Casa de la Música

L’altre projecte destacat anunciat avui és la reconversió de la Sala Barts. L’abril del 2021 s’acaba la concessió actual i mesos abans es convocarà un nou concurs per canviar-ne l’orientació i convertir aquest espai del Paral·lel en la Casa de la Música. “Volem transformar-lo en un node articulador de la ciutat i que posi al centre el valor de la música com a espai de trobada i menys explotació estrictament comercial”, ha dit Granados. No descarten, però, que la sala també sigui un espai d’exhibició, per fer-hi concerts. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa