Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona In Risus, el nou festival d’humor del Cruïlla
  • CA

Els organitzadors del Cruïlla i l’agència estatal d’humoristes MPC han anunciat que l’any que ve estrenaran un gran festival d’humor a Barcelona. El Barcelona In Risus, que tindrà lloc del 16 al 20 de març, comptarà amb una setantena d’actuacions de monologuistes i grups còmics que actuaran a diversos teatres de la ciutat. Berto Romero, Txabi Franquesa, Valeria Ros, No Te Metas En Política i el podcast La ruina són alguns dels primers noms que s’ha confirmat.

També estan a l’espera de tancar l’actuació d’Ignatius Farray, de La vida moderna, al Palau Sant Jordi. El Cruïlla i MPC volen aprofitar el bon moment artístic que viu el gènere còmic a la ciutat per impulsar un festival que volen convertir en la cita de “referència del Sud d’Europa”, ja que esperen que en les pròximes edicions es puguin incorporar còmics i monologuistes internacionals.

El potencial de Barcelona

El responsable de MPB Management, que representa la majoria d’artistes confirmats fins ara, ha assegurat que la col·laboració amb el Cruïlla neix de l’interès del festival per entrar al món de la comèdia –ja fa anys que programa monologuistes en el marc del Comedy Corner– i de la seva percepció que el sector reclamava la creació d’un festival d’aquest tipus. “Durant una setmana volem ser la ciutat del món amb més riures per càpita“, ha explicat.

Gil ha assegurat que la capital catalana té un gran “potencial” per acollir un certamen còmic tant pel nombre de teatres com pel volum de públic que mou. Fins ara han confirmat una desena de teatres –l’Apolo, la Sala Barts, el Teatre del Raval, el Jove Teatre Regina, l’Aquitània Teatre, el Teatre Borràs, el Bosque, el Teatre Goya i la Sala Apolo– i el Palau Sant Jordi, on tenen previst organitzar els espectacles amb més tirada.

L’humor en català, al Raval

L’humor en català tindrà un espai reservat al festival i es programarà sobretot al Teatre del Raval, que acollirà propostes de comèdia “km zero” liderades per Tomàs Fuentes, tot i que també estan previstes actuacions en altres teatres de monologuistes com Txabi Franquesa o Guillem Estadella.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa