Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Teatre de Sarrià acomiadarà l’any Manuel Cubeles
  • CA

Manuel Cubeles i Solé (1920-2017), coreògraf de dansa tradicional catalana i activista cultural, ha estat homenatjat amb diversos actes de reconeixement a la seva trajectòria i llegat en el món de la cultura catalana, organitzats tant per la Generalitat com per entitats de la societat civil. I ara l’Any Cubeles arriba al seu final amb un gran acte al Teatre de Sarrià el divendres 18 de març.

Més enllà de commemoracions, però, l’Any Manuel Cubeles ja servit per consolidar el seu llegat cultural -amb especial atenció en l’àmbit de la dansa catalana- i projectar-lo cap a les noves generacions. I és per això justament que l’acte de cloenda donarà un protagonisme especial a la dansa tradicional: La Gala, Ball de Pastera, L’Aiguarròs, fragments de La Moixiganga de Lleida, entre altres. Hi participaran els esbarts dansaires que han presentat propostes basades en l’aportació de Cubeles a la dansa tradicional catalana: Maragall, Sant Martí, Manresà, Rubí i Marboleny. Es comptarà també amb la col·laboració especial de l’Esbart Sarrià, fundat i dirigit pel mateix Manuel Cubeles.

L’imaginari musical i literari de Manuel Cubeles hi serà present amb la participació de Lídia Pujol, Pau Figueras i Ester Cort. També hi haurà escenes teatrals que contextualitzaran moments importants de la seva vida. I finalment, unes corrandes de Jaume Arnella interpretades pel grup Betzuca posaran punt final a l’acte.

L’acte de cloenda de l’Any Cubeles és gratuït, però cal adquirir l’entrada gratuïta prèviament, a través del web del Teatre de Sarrià. També serà retransmès en directe pel canal de YouTube del Departament de Cultura.

Estigues informat de l’actualitat del món de la cultura popular a Tornaveu.

TORNAVEU

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa