Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Sala Barts, molt crítica amb la reconversió anunciada per l’Ajuntament

La Sala Barts ha reaccionat, molt crítica, a l’anunci de l’Ajuntament de Barcelona sobre la transformació de l’espai en una Casa de la Música quan acabi l’actual concessió, a l’abril del 2021. La promotora The Project reconeix que el Consistori “és lliure i està legitimat” per prendre qualsevol decisió sobre un espai que és titularitat municipal, però creu que la ciutat no té “superàvit” de sales de concerts i teatres “com per renunciar” a l’explotació i els ingressos del seu projecte.

A més, li retreu la “pressa” per fer l’anunci, en plena pandèmia de la Covid-19 i amb la sala i la resta d’activitat cultural suspeses per força major. “Creiem que avui no era el moment d’afegir més angoixa a un sector tan tocat ni de generar noves inseguretats al futur dels treballadors de l’empresa”, lamenten en un comunicat The Project, que gestiona la sala des de fa 7 anys. 

L’empresa defensa el seu projecte escènic amb què, diuen, ha aconseguit convertir l’espai “en una referència a nivell estatal” després d’una etapa en què estava “pràcticament” inactiu. Les seves propostes han arribat a més de 160.000 espectadors anuals i han convertit la Sala Barts en un espai “singular”, sostenen. Per això, tant “el moment escollit” com el projecte presentat per l’Ajuntament asseguren que els han causat “estranyesa”.

Una Casa de la Música imprevista

El consistori havia fet públic al migdia que uns mesos abans que acabi la concessió convocarà un nou concurs per canviar l’orientació de l’equipament, situat al Paral·lel. “Volem transformar-lo en un node articulador de la ciutat i que posi al centre el valor de la música com a espai de trobada i menys explotació estrictament comercial”, ha dit Daniel Granados, delegat de Drets Culturals de l’Ajuntament. El govern municipal no ha descartat, però, que la sala també sigui un espai d’exhibició per fer-hi concerts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa