Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dues empreses competeixen per gestionar l’edifici de la Sala Barts al maig

La Sala Barts encara no ha tancat i ja hi ha dues empreses competint per la gestió de l’edifici municipal que ocupa, a l’avinguda Paral·lel de Barcelona. Després que la productora The Project hagi anunciat aquest dilluns que abaixa la persiana de la sala de concerts el proper 17 d’abril, fonts municipals han confirmat al TOT Barcelona que la nova etapa s’aprovarà les properes setmanes, possiblement abans del tancament.

El passat gener l’Ajuntament de Barcelona va treure a concurs públic la gestió de l’edifici durant 4 anys, a partir de l’1 de maig o de la data de formalització del contracte si s’endarrerís uns dies. La convocatòria ha atret dues empreses: “El període de sol·licituds es va tancar el 17 de febrer i s’han avaluat els projectes presentats; s’han rebut dues propostes per a la gestió i cap d’elles és dels actuals gestors de la sala“, respon el consistori. Ja s’han puntuat els projectes i “en breu” se’ls donarà un termini per presentar -com és habitual en aquests concursos- la documentació i garanties exigides. “S’espera la resolució definitiva en uns 10-15 dies, que ha de culminar amb la seva aprovació en Comissió de Govern”, afegeixen les mateixes fonts.

Així doncs, la decisió sobre la nova etapa anunciada el 2020 com a Casa de la Música arribaria cap al mes d’abril. Les bases preveuen dedicar l’immoble a “Espai per a la música a Barcelona”, el que inclouria “centre de programació, producció artística i cultural, suport al teixit musical, a l’entorn de la música, les arts escèniques i la creació de la ciutat”. El cànon d’explotació previst són 300.000 euros i la concessió és de 4 anys prorrogables com a màxim 4 anys més.

Vista de la Sala Barts i el Teatre Arnau, al Paral·lel / Barcelona Imatges – Vicente Zambrano

L’Ajuntament agraeix a The Project “la dedicació i la feina realitzada” els darrers anys, però al·lega que “després de dues pròrrogues, era preceptiu convocar un concurs per a decidir la concesió d’ús privatiu”. Amb les noves bases el consistori vol forçar que els operadors aportin un plus comunitari i social a la mera “explotació comercial duta a terme fins ara a l’equipament”. En aquesta línia, es demana a les aspirants que proposin una “programació i activitats amb vocació local, en paral·lel amb una vocació internacional” i que la línia de l’equipament sigui complementària a la resta de sales de concerts de la ciutat, donant cabuda a tots els gèmeres musicals i tendint ponts cap a altres disciplines artístiques. També dona punts oferir una programació el més paritària, diversa i accessiva possible, amb “formats innovadors i bones pràctiques en la contractació laboral i artística”.

En contrast amb el discurs municipal, The Project ha responsabilitzat l’Ajuntament del tancament, en assegurar que “les discrepàncies en el detall i el contingut del nou concurs per a la gestió del teatre, que limita l’ús només a la música, fa inviable la continuïtat del que és i del que ha estat Barts i la seva proposta transversal i multiescènica”. “Aquest fet ens ha fet prendre la dolorosa decisió de no presentar una proposta de continuïtat del nostre projecte, ja que estaria condemnada per endavant”, han subratllat. És a dir, la impossibilitat d’oferir els espectacles rendibles i comercials que ara fan quadrar els números a la Sala Barts ha portat a l’empresa a no presentar-se al concurs.

Nou comentari

Comparteix