Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cs vol que Barcelona aculli la gala del premis Goya de 2024
  • CA

Ciutadans demanarà al ple municipal d’aquest divendres que Barcelona sigui la seu de la gala del premis Goya de 2024. Els guardons del cinema espanyol es van lliurar per últim cop a la capital catalana l’any 2000. La formació taronja pregarà en la sessió plenària que el govern municipal efectuï les gestions necessàries perquè la ciutat presenti la seva candidatura per tornar a acollir l’esdeveniment, que enguany es va desplaçar a València.

“Han passat 22 anys i ja toca que Barcelona torni a ser seu de cinema, cultura i diversitat cultural”, ha defensat la presidenta del grup municipal de Cs, Luz Guilarte. La regidora liberal ha aprofitat la petició per traslladar els Goya de nou a Catalunya per retreure la “pèrdua d’oportunitats” a la qual creu que la ciutat s’ha ressignat per allotjar grans esdeveniments en els últims anys. Guilarte ha culpat el govern municipal de l’alcaldessa Ada Colau, a qui ha recriminat “deixadesa, polítiques errònies i sectarisme cultural”. 

La dirigent taronja, que aspira a encapçalar la llista de Cs en les municipals de 2023, ha considerat que celebrar la nit dels premis de cinema espanyol a Barcelona contribuiria a posar la capital catalana en el “mapa cultural europeu i del món”. També ha subratllat que la gala seria un pols d’atracció “de riquesa i dinamisme de turisme de qualitat i d’increment de visites de persones que voldran veure i compartir aquest esdeveniment”. La petició de Cs explicita que sigui 2024 l’any en què Barcelona aspiri a acollir la cerimònia. Afegeix que, en cas d’haver-se designat una ubicació per aquell any, la candidatura es formuli per la “primera edició en què encara no s’hagi decidit la seu” per a la celebració del Goya.

Per altra banda, Cs demanarà aquest divendres que la Zona de Baixes Emissions quedi en suspens i que es paralitzi la imposició de sancions als vehicles sense etiqueta ambiental després de dictar-se les sentències del TSJC que declaren nul·la l’ordenança. L’Ajuntament ja ha dit que les recorrerà. Guilarte ha demanat retirar la norma i fer-ne una de nova “adaptada, amb informes tècnics que l’avalin i que no continuiï perjudicant els usuaris dels vehicles”. En aquest sentit, la membre de Ciutadans ha afirmat que Colau manté una “guerra contra el vehicle privat”. “Provoca un sentiment contra aquesta mesura que defensem i defensa la Unió Europea, que en algun moment s’haurà d’aplicar i que té un objectiu de millora del medi ambient i de l’aire que tots compartim”, ha indicat.

.

Més notícies
Històric palau del Cinema / Google Maps
Adeu a l’històric Palau del Cinema de la Via Laietana
Notícia: Adeu a l’històric Palau del Cinema de la Via Laietana
Comparteix
L'espai, tancat des de 2001, es derruirà per acollir sales d'oficines i un local comercial als baixos
Una escena d''Alcarràs', film de Carla Simón / ACN
On i quan es podrà veure la preestrena d”Alcarràs’ a Barcelona
Notícia: On i quan es podrà veure la preestrena d”Alcarràs’ a Barcelona
Comparteix
Un passi d'homenatge del premiat film català inaugurarà el D'A Film Festival Barcelona
La festa serà dimecres 30 de març al Teatre del Centre Moral de Gràcia
Adifolk celebra 50 anys impulsant i internacionalitzant la cultura popular
Notícia: Adifolk celebra 50 anys impulsant i internacionalitzant la cultura popular
Comparteix
La festa serà dimecres 30 de març al Teatre del Centre Moral de Gràcia
Roses per Sant Jordi, en una imatge d'arxiu / Jordi Play
El retorn de la venda lliure de roses per Sant Jordi irrita els floristes
Notícia: El retorn de la venda lliure de roses per Sant Jordi irrita els floristes
Comparteix
El Gremi considera competència deslleial que qualsevol ciutadà pugui vendre flors aquell dia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa