Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arrenca l’edició més qüestionada del Festival Jardins de Pedralbes
  • CA

El Festival de Pedralbes torna aquest dimarts amb l’objectiu de reivindicar-se com un dels grans esdeveniments musicals de la capital catalana. Després que la convocatòria el passat febrer d’un concurs públic per part de l’Ajuntament de Barcelona fes perillar la celebració del desè aniversari del cicle, l’organització ha preparat una programació de luxe encapçalada per noms com James Blunt, Simply Red, Patti Smith, Andrés Calamaro, Tom Jones, Paul Anka o Kool & The Gang.

Les jornades d’aquest 2022 concentraran fins a un total de 36 concerts que arrenquen aquest dimarts i que s’allargaran fins al pròxim 24 de juliol. L’encarregat de donar el tret de sortida a l’edició d’enguany serà el cantautor britànic James Blunt, que iniciarà d’aquesta manera una bateria frenètica de concerts amb pràcticament una proposta diària diferent durant els mesos de juny i juliol.

Una de les absències destacades d’aquest any és l’artista nord-americà Iggy Pop, que finalment no actuarà a l’escenari dels Jardins de Pedralbes després que diversos “problemes logístics” amb la gira europea que tenia planificat el músic obliguessin a suspendre el concert previst per al dilluns 11 de juliol només tres dies després de l’anunci oficial.

La “millor edició”

En la presentació de les jornades d’enguany que va tenir lloc el passat mes de març, el director del festival, Martín Pérez, es mostrava convençut que aquesta seria la “millor edició” i reivindicava una programació que compta amb artistes de renom que podria ser cap de cartell de qualsevol gran festival de música internacional. Precisament, els organitzadors de l’esdeveniment han invertit aquest 2022 prop de quatre milions d’euros i esperen millorar les xifres registrades l’any passat, quan gairebé 100.000 persones van poder gaudir dels 42 concerts programats i on es va assolir una ocupació del 95,93%, esgotant entrades en 33 de les actuacions celebrades.

Cal recordar que la Generalitat és a nova propietària del Palau i els Jardins de Pedralbes, després que l’acord amb l’Ajuntament del 2019 per transferir-li el conjunt declarat bé d’interès nacional es fes efectiu el passat mes de febrer. L’edició d’aquest any vol ser en aquest sentit una reivindicació del potencial del festival per provar d’evitar que aquest canvi de titularitat pugui comprometre el futur del certamen.

Més notícies
Espectadors davant d'un escenari del Primavera Sound / David Zorrakino / Europa Press
Demanda imminent contra el soroll i l’acumulació de concerts al Fòrum
Notícia: Demanda imminent contra el soroll i l’acumulació de concerts al Fòrum
Comparteix
Les aglomeracions i el soroll del Primavera Sound desborden les queixes més enllà del voltant del recinte
La incineradora de residus de Tersa, a Sant Adrià de Besòs / Grup Tersa / Europa Press
La incineradora del Besòs va expulsar el doble de pols cancerígena permesa
Notícia: La incineradora del Besòs va expulsar el doble de pols cancerígena permesa
Comparteix
Un informe de la Guàrdia Civil alerta que la contaminació que Tersa va emetre pot suposar més risc de càncer, de diabetis i de defectes de naixement
El mirador, ara tancat CEDIDA
Tanquen el mirador de Nou Barris després que el veïnat alertés del risc de caure al buit
Notícia: Tanquen el mirador de Nou Barris després que el veïnat alertés del risc de caure al buit
Comparteix
L'Ajuntament reacciona i posa unes tanques provisionals al mirador d’Aiguablava, a la Trinitat Nova
Cua d'entrada en la primera jornada del Primavera Sound de 2022 / Violeta Gumà / ACN
La plataforma anti Primavera Sound: “Tant de bo marxi de Barcelona”
Notícia: La plataforma anti Primavera Sound: “Tant de bo marxi de Barcelona”
Comparteix
Stop Concerts recull el malestar veïnal pel retorn del festival i tem que reapareguin les molèsties per soroll i botellots

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa