Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El festival de Pedralbes rebutja haver de competir per l’ús dels jardins

La productora que organitza el Festival Jardins de Pedralbes haurà de competir en un concurs públic per poder fer ús del parc aquest estiu, malgrat que ja ha anunciat el cartell de la propera edició i ha venut centenars d’entrades. El conveni que regula la cessió de l’espai ha caducat i en comptes de renovar-lo automàticament, l’Ajuntament de Barcelona ha optat per obrir-lo a concurrència. Almenys un altre “esdeveniment cultural” ambiciona també ocupar aquesta gran àrea verda.

La productora, Concert Studio, no hi està gens d’acord i reclama al govern d’Ada Colau que li cedeixi els jardins durant els mesos de juliol i agost amb les “mateixes condicions” de sempre. En declaracions recollides per l’ACN, ha confiat que guanyarà l’adjudicació i podrà “seguir endavant” amb els seus plans, però ha lamentat que així i tot les bases del nou conveni li suposarien canvis importants. Per exemple, l’espai que ara dedica a Village i zona gastronòmica estaria més limitat, el que veuen perjudicial per als escenaris petits del festival i l’experiència del públic.

“Ens presentarem a la consulta pública, però també presentarem al·legacions sobre les condicions fixades per mantenir el nivell de qualitat i atenció al públic d’edicions anteriors”, ha avançat el director del festival, Martín Pérez. Avisa que, si tira endavant la reducció de la superfície cedida, haurà d’anul·lar dos escenaris dedicats a artistes emergents i que es formaran aglomeracions a l’hora de comprar menjar i beguda. “Va contra la seguretat sanitària i el confort i bona atenció dels assistents”, defensa.

El conveni de cessió directa va caducar el 2020 i, amb l’administració alentida per la pandèmia, les dues parts van acordar una pròrroga que resolgués l’edició 2021 més ràpidament. En canvi per al 2022 el consistori vol un punt d’inflexió. Els jardins i el Palau de Pedralbes són propietat de l’Ajuntament i de la Generalitat, pel que diferents àrees de les dues institucions negocien les condicions del nou conveni.

Pérez defensa que el seu festival ja és “un referent de la ciutat” i “una de les cites culturals més prestigioses de Barcelona”. No obstant, els darrers estius hi ha hagut queixes veïnals per l’ocupació de gran part dels jardins durant la totalitat de l’estiu. Soroll, privació d’ús públic i impacte en el patrimoni històric d’aquest parc catalogat són els arguments dels detractors. El malestar veïnal s’ha incrementat, a més, amb la cessió de l’espai aquest Nadal per a l’espectacle lumínic de pagament Natura Encesa. Com va explicar el TOT Barcelona, les presses van generar una tramitació il·lògica i l’activitat va rebre el vist-i-plau de la Generalitat a posteriori, quan ja estava a punt de tancar.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anna a febrer 08, 2022 | 16:55
  Anna febrer 08, 2022 | 16:55
  Aquest ajuntament que s'ho fa i mirar....
 2. Icona del comentari de: Loli a febrer 09, 2022 | 09:19
  Loli febrer 09, 2022 | 09:19
  El ayuntamiento lo podria a ver pensado antes de que ya hayan vendido tantas entradas y ahora dejen a tanta gente sin poder ir a ver esos ecpectaculos. Yo creo que deberian dejar este año hacer los conciertos que ya estan cogidos y el año que viene hacer las cosas de otra manera pero me imagino que aqui ahi muchos conflictos de intereses. Esperemos que tomen la decision correcta y que tengan en cuenta a toda la gente que ya ha comprado sus entradas.
 3. Icona del comentari de: Tere a abril 21, 2022 | 15:22
  Tere abril 21, 2022 | 15:22
  Aquet ajúntament nomes vol fer la punyeta a tot el q surt bè a Barcelona , i els veins es queixen de q ?? Colau fes-to mirar i deixans tranquils

Nou comentari

Comparteix