Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘Natura encesa’ a Pedralbes: preguntes i respostes

L’espectacle Natura Encesa als jardins de Pedralbes mou passions. Per un costat, ha engrescat molts barcelonins i va exhaurir la primera tanda de 50.000 entrades en pocs dies. D’altra banda, ha posat en peu de guerra el moviment veïnal perquè consideren que privatitza l’ús d’un espai públic i desgasta el patrimoni verd i escultòric d’aquest espai catalogat.

Sigui com sigui, partidaris i detractors han posat a la palestra aquest muntatge de llums que per primer cop amenitza les festes de Nadal. Es tracta d’un tipus d’espectacle pel que també han apostat ciutats com Madrid o Tolosa de Llenguadoc i que fa de ganxo turístic perquè és molt fotogènic i circula àmpliament per les xarxes socials.

Aquest recull de preguntes i respostes pretén resoldre els principals dubtes sobre l’espectacle a Barcelona.

En què consisteix?

És un muntatge lumínic basat en grans figures artístiques i jocs de llum, que ocupa els Jardins de Pedralbes. Té moralina ecologista perquè representa la vida a la Terra a través dels quatre elements naturals (aire, aigua, terra i foc) i convida a la preservació del planeta. Inclou un milió de llums led i cent quilòmetres de cablejat.

Què costa l’entrada?

L’entrada estàndard costa 14 euros. Jubilats, nens, estudiants i discapacitats tenen 2 euros de descompte. La millor tarifa és el pack de 4 entrades, que va baixar l’accés unitari a 11 euros. En tots els casos, cal sumar 1,50 de comissió per la compra online.

Fins quan es pot visitar?

L’èxit de les primeres entrades va portar l’organització a prorrogar l’espectacle fins el 23 de gener. De moment hi ha força dies i horaris amb alta disponibilitat.

Quin horari fa?

L’horari habitual és de 18.00 a 23.00, cada dia de dilluns a diumenge, però en comprar l’entrada cal escollir una hora concreta de visita com a mesura de regulació de l’aforament. L’últim accés és a les 21:30h.

Qui ho organitza?

La productora madrilenya Let’sGo, de la mà del Grup Balañá. L’Ajuntament de Barcelona consta oficialment com a “col·laborador” i presta l’espai.

Com arribar-hi?

El transport públic ofereix moltes opcions, com la parada de metro Palau Reial (L3) o les línies d’autobús H6, 67, 33, 7 i 113. També hi ha una estació de Bicing a prop i aparcament per a bicicletes. L’organització no ha previst cap conveni amb parkings propers.

És tot a l’aire lliure?

Sí, completament. De fet l’organització recomana anar-hi ben abrigat i amb calçat còmode per aquest motiu.

Cal mascareta i/o passaport Covid?

L’organització recomana mascareta per fer la cua d’accés, però no exigeix ni mascareta durant el recorregut ni passaport Covid per entrar.

Quant dura el recorregut?

Uns 40 minuts, de mitjana. 

S’hi pot portar el gos?

No.

S’hi pot accedir en cadira de rodes?

Sí, el recorregut és accessible.

I amb un cotxet de nadó?

També. En canvi no es pot fer el circuit amb vehicles de cap tipus, com bicicletes, patins o patinets.

Hi ha venda de menjar a l’interior del circuit?

Només un petit bar que ven piscolabis, com xocolata desfeta o crispetes.

Es poden fer fotografies i vídeos?

No només es pot, sinó que l’organització anima a fer-ne i penjar-les a Facebook i Instagram. Únicament la fotografia comercial –que s’usi en anuncis, per exemple– no està permesa sense autorització prèvia.

Hi ha lavabo?

Sí, n’hi ha. També per a persones amb mobilitat reduïda.

Per què no es va fer l’any passat?

L’empresa havia de portar aquest mateix esdeveniment lumínic el Nadal passat al parc del Turó de la Peira (Nou Barris), però el moviment veïnal va pressionar per cancel·lar-lo perquè suposava tancar una zona verda molt usada després del confinament. Les restriccions van rematar la decisió i l’Ajuntament va haver d’indemnitzar la productora. Finalment el show es va estrenar a Tenerife, passades les festes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Esther a desembre 27, 2021 | 17:24
    Esther desembre 27, 2021 | 17:24
    Els menors de 2 anys paguen entrada?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa