Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament porta a Pedralbes la fira de Nadal que Nou Barris va aturar
  • CA

“Un milió de llums led i cent quilòmetres de cablejat”. És un dels reclams amb què la productora Letsgo anuncia l’espectacle Natura encesa, un recorregut de pagament amb figures de llum que s’inaugura el pròxim dimarts al vespre als Jardins de Pedralbes. És el mateix esdeveniment lumínic que l’empresa havia d’oferir l’any passat durant la temporada de Nadal al parc del Turó de la Peira, a Nou Barris. Aquell cop, però, va cancel·lar-se després que el moviment veïnal es mostrés en contra de tancar una zona verda per a un show en què calia abonar entrada per accedir a un espai públic. La suspensió va dur l’Ajuntament a comprometre’s a compensar la promotora amb 23.000 euros pels costos del muntatge que havia iniciat.   

Ara, la instal·lació elèctrica s’ha estès a bona part de l’interior dels jardins de Pedrables i es podrà visitar fins al 9 de gener en diferents sessions diàries. Els tiquets es venen a partir de 9,50 euros, però poden arribar a costar 15,50 euros els caps de setmana i els dies grossos de les festes. Si un districte en mans del PSC promovia l’exhibició que va acabar frustrant-se l’any passat a Nou Barris, ara es repesca en un altre districte encapçalat pels socialistes, les Corts.

La fira tampoc satisfà aquest cop a tothom. Ara la qüestiona l’Associació de Veïns de la Zona Universitària, crítica des de fa temps perquè bona part dels jardins de Pedralbes acabin ocupats durant diversos mesos de l’any per la infraestructura de diferents espectacles. És el que ja ocorre al parc públic durant l’estiu, quan es planten els escenaris del festival dels Jardins de Pedralbes.

Decoració de l'espectacle 'Natura encesa' penjant d'arbres dels jardins de Pedralbes / Cedida
Decoració de l’espectacle ‘Natura encesa’ penjant d’arbres dels jardins de Pedralbes / Cedida

Parterres ocupats

El president de l’Associació de Veïns de Zona Universitària, Josep Maria Guillumet, pensa que amb el nou esdeveniment de llums que desembarca al parc es poden reproduir els desperfectes sobre la flora que l’organització veïnal ja denuncia quan se celebra el certamen musical. “Ara que Parcs i Jardins estava fent reparacions, posen cables pel mig dels parterres. Ja ens en vam queixar durant el festival, però ara es tornen a ocupar els parterres amb llums i figures que aixafen el que s’estava replantant”, critica Guillumet.

Els promotors de la instal·lació lumínica destaquen que el joc de llums es desplega enmig d’un “entorn natural” i el transforma en “un cant a la biodiversitat, la conservació i la bellesa natural”. Les sessions de l’exhibició són, en principi, fora de l’horari habitual d’obertura del jardins de Pedralbes.

Cables i focus de l'espectacle de llum 'Natura encesa' dins dels jardins de Pedralbes / Cedida
Cables i focus de l’espectacle de llum ‘Natura encesa’ dins dels jardins de Pedralbes / Cedida

“Però encara que segueixin oberts, no els gaudeixes igual i no ho pots visitar tot, perquè hi ha zones de magatzem i on guarden material. A més, quan visites el parc durant el dia, el veus ple de coses i de plàstics penjats… Un desastre”, protesta Guillumet. A més, considera que, encara que l’ocupació no sigui tan vasta com en el festival de música, “es privatitza l’espai públic” amb l’itinerari lumínic.

“Els escenaris del festival hi són tres mesos, comptant dos mesos d’actuacions i un per muntar i per desmuntar. Ara potser dura una mica menys, però al final tenim els jardins de Pedralbes ocupats gairebé durant mig any”, lamenta Guillumet. L’Associació de Veïns de Zona Universitària s’ha queixat al districte per no ser informada del projecte fins que ja estava signat. L’entitat ha reclamat conèixer el conveni amb Letsgo i l’impacte previst sobre la natura del parc.

Més notícies
Proves PCR a alumnes d'una escola de Barcelona, en una imatge d'arxiu / Jordi Play
L’impacte de la pandèmia en els joves, un mal que persistirà
Notícia: L’impacte de la pandèmia en els joves, un mal que persistirà
Comparteix
Premiada per la seva creativitat a l’inici de la pandèmia, la cooperativa Reflexes adverteix de la urgència d’atendre la salut mental dels menors
Barcelona, lluny de les ciutats més cares JORDI PLAY
Inici de la campanya de Nadal: quins festius obren els comerços?
Notícia: Inici de la campanya de Nadal: quins festius obren els comerços?
Comparteix
Amb el tret de sortida de la temporada de compres de finals d'any, els comerços amplien els seus horaris

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Isabel C a desembre 05, 2021 | 00:42
    Isabel C desembre 05, 2021 | 00:42
    I pensar que la organitzacio de Jardins de Pedralbes al festival no torna les entrades quan cancela algun concert... i organicen me coses per enganyar a la poblacio?
  2. Icona del comentari de: Anònim a desembre 05, 2021 | 15:07
    Anònim desembre 05, 2021 | 15:07
    Privatitzar l'espai públic en comú si q poden i ho fan realitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa