Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’espectacle de Cap d’Any i la cavalcada, pendents de la sisena onada
  • CA

Barcelona encara el Nadal del retorn a la normalitat amb un ull posat a la sisena onada de Covid-19, que a les últimes setmanes ha agafat embranzida i ha tornat a disparar els contagis. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha confirmat que la ciutat recuperarà l’espectacle de Cap d’Any de l’avinguda Maria Cristina i la cavalcada de Reis, però ha demanat “prudència” i ha reconegut que estan “pendents de les autoritats sanitàries” per acabar de definir com seran.

“Més que mai ens mereixem aquest Nadal i poder-lo gaudir amb les persones estimades”, ha assegurat Colau durant la presentació de la programació de Nadal, que enguany comptarà amb 85 projectes culturals i 300 espectacles per tota la ciutat. “Volem que el Nadal arribi a tots els districtes, barris i eixos comercials”, ha dit, tot i que ha reconegut que el centre de Barcelona tindrà un protagonisme especial perquè ho “necessita més que mai”, ja que ha estat una de les zones on més ha colpejat la crisi econòmica.

El Nadal de la recuperació

“Si es mantenen les previsions, podrem recuperar la programació tradicional de les festes”, ha afegit. L’Ajuntament no té previst limitar l’aforament de l’espectacle de Cap d’Any ni de la cavalcada de Reis, però ha insistit que el format final dependrà de les instruccions que donin les autoritats sanitàries i que estan preparats per a qualsevol canvi. Pel que fa a Cap d’Any, Colau ha avançat que hi haurà un piromusical, però que en cap cas hi haurà festa.

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha desitjat que aquest Nadal sigui el del “canvi d’actitud” i espera que les festes suposin un punt d’inflexió per la ciutat, que està “en procés de recuperar la normalitat i la il·lusió”. El líder socialista ha destacat el gran esforç que ha dut a terme l’Ajuntament de Barcelona per tenir uns llums de Nadal “sostenibles i d’autor” a tota la ciutat. Enguany està previst instal·lar més de 100 kilòmetres d’enllumenat que tenen el seu epicentre a la plaça Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa