Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona descarta organitzar una festa multitudinària per Cap d’Any
  • CA

El tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, ha anunciat que l’Ajuntament de Barcelona no té previst organitzar cap festa multitudinària per Cap d’Any, com era habitual abans de la pandèmia. Fonts municipals han matisat les paraules del regidor de PSC-Units per aclarir que enguany sí que se celebrarà un espectacle de benvinguda al Cap d’Any a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, però que tindrà aforament limitat i que es concretarà en funció de les mesures sanitàries que estiguin en vigor en aquell moment.

L’any passat es va substituir el tradicional piromusical per uns focs artificials descentralitzats que es poguessin veure des de tota la ciutat. Batlle ha assegurat que el consistori no s’ha plantejat recuperat el format d’abans de Covid i que l’objectiu és celebrar el Cap d’Any però sense aglomeracions al carrer, ja que en les últimes setmanes el nombre de casos ha pujat molt.

En canvi, l’Ajuntament no té previst aprovar restriccions de trànsit durant les festes de Nadal ni tampoc regular els fluxos de gent al centre de Barcelona, com sí que es va fer el 2020. La regidora de Mobilitat, Laia Bonet, ha explicat que la intenció del consistori és reforçar el transport públic per facilitar els desplaçaments dels veïns i impulsar el comerç de proximitat. Bonet ha demanat als ciutadans que utilitzin el transport públic aquestes festes. “És la forma més eficient de moure’s”, ha dit. TMB ha anunciat que reforçarà un 13% el servei els dies festius d’obertura comercial i també durant les festes.

Més Guàrdia Urbana

Pel que fa al dispositiu de seguretat durant les festes, Batlle ha avançat que la Guàrdia Urbana reforçarà la seva presència als carrers amb un 15% més d’agents, que es desplegaran sobretot al centre de la ciutat i als principals eixos comercials, ja que és on està previst que hi hagi més aglomeracions aquest Nadal. Tot i això, la policia encara està acabant de tancar el dispositiu i Batlle ha assegurat que més endavant es farà una presentació.

Els lladres multireincidents i les festes –tant al carrer com als locals d’oci– seran la prioritat de la policia barcelonina, que es coordinarà amb els Mossos d’Esquadra per organitzar el dispositiu nadalenc a la ciutat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: María Graciela a desembre 03, 2021 | 12:34
    María Graciela desembre 03, 2021 | 12:34
    Si el ayuntamiento no organiza será peor, ya lo hemos visto
  2. Icona del comentari de: FRANK DUBÉ I DON´T UNDERSTAND SO WELL ENGLISH!!! Please: In Catalan language !!!! Please!!please!!! a desembre 04, 2021 | 17:58
    FRANK DUBÉ I DON´T UNDERSTAND SO WELL ENGLISH!!! Please: In Catalan language !!!! Please!!please!!! desembre 04, 2021 | 17:58
    ELS LLADRES REINCIDENTS, S´ENFOTEN DELS DISPOSITIUS!!! tot és una gran comèdia. Més ben dit: UNA TRAGICOMÈDIA.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa