Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Plaça Catalunya serà l’epicentre del Nadal a Barcelona
  • CA

La plaça Catalunya serà l’epicentre de les festes de Nadal d’enguany a Barcelona. El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha anunciat que l’encesa de llums del dia 24 de novembre es farà a la cèntrica plaça per revitalitzar els comerços i els restaurants de la zona, molt afectats per la crisi de la Covid-19. “Es mereixen que Barcelona encengui el Nadal des del cor de la ciutat”, ha explicat Collboni, que ha defensat l’excepcionalitat del moment per trencar amb la descentralització de les festes que s’havia fet altres anys.

Enguany Barcelona disposarà de més de 100 kilòmetres de carrers il·luminats, gairebé 40 més que el 2019. L’Estudi Antoni Arola ha dissenyat l’enllumenat que lluiran la plaça Catalunya, el carrer Aragó i la Gran Via, que seran la punta de llança del “nou model d’enllumenat barceloní” que impulsa l’Ajuntament, segons ha dit la regidora de Comerç, Montse Ballarín. “Volem que Barcelona sigui un referent del disseny les celebracions nadalenques”.

Més pressupost per l’enllumenat

L’enllumenat d’aquests tres carrers, juntament amb la ronda Sant Pere, Balmes, Via Laietana, la plaça Urquinaona i el Paral·lel, serà sufragat íntegrament per l’Ajuntament, ja que els considera “carrers de ciutat”, mentre que la resta d’eixos comercials rebran una subvenció que els permetrà cobrir el 75% del cost de posar els llums de Nadal. El govern municipal ha augmentat un 24% el pressupost per l’enllumenat per ajudar a revifar el petit comerç de barri.

Per la seva banda, Antoni Arola ha explicat que el seu disseny busca “deixar de banda la iconografia cristiana” per buscar-ne una de més “universal” per celebrar el solstici d’hivern. Un canvi que va en la línia del que ha impulsat BComú en els últims anys per reduir el simbolisme religiós de les festes a la ciutat. La il·luminació LED de baix consum que es farà servir es podrà reutilitzar per altres projectes quan ja no es necessiti per l’enllumenat, segons ha avançat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa