Una altra sentència qüestiona els efectes de la moratòria de pisos turístics

Una sentència dona la raó a un propietari que va intentar obrir un apartament per a turistes el 2016

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó a un propietari que va voler obrir un pis turístic a Barcelona l’any 2016, quan encara no s’havia aprovat el PEHUT (pla especial d’habitatges d’ús turístic) ni el posterior PEUAT, sinó que les denegacions es feien en base a la moratòria que va deixar l’alcalde Xavier Trias i que va mantenir l’equip de govern d’Ada Colau fins a tenir aprovada la norma.

Segons publica El Periódico, un dels clients de l’advocat especialitzat Marc Pertíñez, ha aconseguit que el TSJC reconegui que no va ser correcte el procediment pel qual l’Ajuntament li va impedir obrir l’apartament turístic legal. Tot i que en primera instància el jutjat va donar la raó al consistori, en fase de recurs la resolució ha sigut a la inversa.

Els arguments del lletrat que han sigut acceptats es basen en el fet que l’any 2016 el Govern havia simplificat els processos administratius i que n’hi havia prou amb una declaració responsable per iniciar els tràmits i aconseguir un número de registre per al pis turístic, i la moratòria només afectava les llicències, no les declaracions responsables.

Pertíñez creu que aquesta resolució –que encara es pot recórrer– obre la porta a qüestionar molts expedients d’aquella època.

[r:1]

La sentència es coneix els mateixos dies en què ha començat a haver-hi una cadena de resolucions que invaliden almenys una part del PEUAT pel que fa als hotels.

Més informació

Nou comentari