Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Turisme i Colau remen en diferents direccions pel futur dels creuers

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tornat a demanar que es redueixi a la meitat el nombre de creueristes que arriben al port de la ciutat. Una idea que no concorda amb el que va expressar fa menys d’una setmana el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó: “L’Ajuntament sap perfectament que la limitació de vaixells és un acord voluntari i que no hi ha capacitat per fer-ho“. Avui, la directora general del Departament de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech, també ha volgut donar-li resposta a l’alcaldessa: “Nosaltres treballarem per atraure creuers que comencin i acabin les seves rutes als nostres ports més que els de trànsit”, recalca.

Des de Turisme defensen la presència de creueristes a la ciutat perquè “són turistes de llarga estada” que milloren el rendiment de l’aeroport, ja que està més descongestionat. Una idea que també recolza el vicepresident d’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzats (ACAVE), Martí Sarrate, que ha volgut posar molt d’èmfasi en trencar “estereotips” sobre els creueristes: “No venen només per estar-se quatre hores a la ciutat”, conclou.

Sarrate defensa que els creueristes són “turisme de qualitat” i que, a més, les companyies de creuers estan adaptant cada vegada més els seus vaixells perquè siguin “més sostenibles i contaminin molt menys”. Tot i la voluntat del vicepresident d’ACAVE de “no reduir ni creuers ni creueristes” sinó “millorar la seva estada a la ciutat”, Salvadó va remarcar la setmana passada que “s’han de fer esforços en limitar la presència de creueristes en els punts que generen congestió”.

El model balear

L’alcaldessa sustenta la seva petició en el model que han adoptat les illes Balears, que l’any passat van impulsar mesures per lluitar contra la massificació dels creuers. El govern de les illes Balears va establir que al port de Palma només hi arribarien tres creuers al dia per fer-hi escala i un màxim de 8.000 creueristes: “Podríem partir de la proposta de les Balears per estudiar-la per Catalunya”, comentava l’alcaldessa. Un model que no s’ha arribat a implementar al port de la capital catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa