Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port de Barcelona rebutja limitar el nombre de creuers a Barcelona

Torna el debat sobre el futur dels creuers a Barcelona. El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, es va pronunciar sobre el tema aquest dimarts al programa ‘basics’. Concretament, va dir que no es pot limitar el nombre de creuers que arriben a Barcelona. “L’Ajuntament sap perfectament que la limitació de vaixells és un acord voluntari i que no hi ha capacitat per fer-ho”, va dir. Tot i això, sí que va reconèixer que s’han de fer esforços en “limitar els creueristes en els punts on generen congestió”. En aquest sentit, va anunciar que pròximament el Port de Barcelona presentarà “un projecte ambiciós per reduir l’impacte i la massificació dels creuers”.

El maig de l’any passat, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va deixar clar que cal limitar la xifra de creuers que amarren a la ciutat i, alhora, limitar el nombre de creueristes que desembarquen a Barcelona. “Algunes mesures de regulació i de limitació de creuers s’han de tenir”, va afirmar Colau en entrevista al programa Cafè d’Idees.

L’alcaldessa va posar d’exemple el cas del govern de les illes Balears, que l’any passat va impulsar una mesura contra la massificació dels creuers. Va establir que al port de Palma arribarien màxim tres creuers al dia i un límit de 8.000 creueristes. “Podríem partir de la proposta de les Balears per estudiar-la per Catalunya”, va afegir.

Dos creuers per fer la volta al món

El nombre de creuers, però, no s’ha limitat. Les protestes a favor del medi ambient no van aconseguir aturar el seu retorn un cop es van aixecar les restriccions de la pandèmia. Un exemple és que el passat mes de gener van sortir de Barcelona dos vaixells de MSC Crueros. La idea era passar un període de quatre mesos per 50 destins de 33 països dels cinc continents. Als dos vaixells viatjaven 114 catalans.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a març 16, 2023 | 13:17
    ciutadà març 16, 2023 | 13:17
    Es alló de "Desarrollo a cualquier precio" que deia en Fraga.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa