Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’increment de la inseguretat penalitza la recuperació dels hotels de luxe
  • CA

La recuperació del turisme a Barcelona no ha anat acompanyada d’un increment dels visitants d’alt poder adquisitiu. El president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha alertat que un dels grans reptes que enfronta el sector és “millorar l’ocupació dels hotels de luxe”, que encara pateixen els efectes de la inestabilitat política i l’increment de la inseguretat que ha viscut Barcelona en els últims mesos.

Fins al maig, els hotels de 5 estrelles i 5 estrelles gran luxe han registrat una ocupació del 64%, un punt inferior a l’any passat i 10 punts menys que el 2017. El preu mitjà es manté estable al voltant dels 250 euros, però també és inferior a fa dos anys. Un dels motius d’aquesta caiguda és l’augment dels furts a Barcelona, que el 2018 es van disparar un 20%. “Les xarxes socials poden penalitzar molt” si s’escampa la sensació d’inseguretat entre els turistes que volen visitar Barcelona, ha alertat Clos.

“Les bones notícies i les males notícies tenen un gran impacte per les xarxes socials”, ha insistit. “Passa a tot arreu: quan hi ha un atemptat o una gran manifestació amb disturbis, el primer que es nota és un descens en l’arribada de turistes”, que ho veuen als informatius i simplement decideixen posposar la visita o la fan amb menys entusiasme. Després d’un 2018 difícil per la inestabilitat política, l’increment de la inseguretat i l’allau de detencions i denúncies per robatoris de rellotges de luxe a Barcelona pot haver perjudicat la imatge de la ciutat a l’exterior.

La caiguda del turisme de negocis, clau

Un altre factor a tenir en compte és la caiguda de Barcelona en la classificació mundial de ciutats organitzadores de congressos –la capital catalana ha passat de primer a quarta posició– és un motiu de preocupació pels hotelers, ja que els congressos són grans catalitzadors de visitants amb un alt poder adquisitiu. El Gremi d’Hotels ja havia alertat recentment que començava a notar-se un canvi de paradigma entre els visitants que arriben a Barcelona, que cada vegada és més favorable a l’oci en detriment del negoci.

En aquest sentit, Clos ha demanat que no s’augmenti la taxa turística perquè els congressistes es miren molt el preu final i un increment dels impostos –que en aquest cas sempre cobreix el visitant– pot marcar la diferència a l’hora de ser l’organitzador d’un congrés. “En una habitació individual no és un problema, però quan parlem d’un congrés de 20.000 habitacions el preu de la taxa pot marcar la diferència”, ha dit.

Més notícies
El turisme es recupera i els hotelers preveuen un bon estiu
Notícia: El turisme es recupera i els hotelers preveuen un bon estiu
Comparteix
El nivell d'ocupació del primer semestre s'acosta al 80% i als mesos de juliol i agost pujarà fins al 85%
Hotelers de tot el món s'han reunit a Barcelona per coordinar esforços contra els allotjaments il·legals / Europa Press
Hotelers de tot el món es troben a Barcelona per lluitar contra els pisos turístics il·legals
Notícia: Hotelers de tot el món es troben a Barcelona per lluitar contra els pisos turístics il·legals
Comparteix
Representants de 30 països s'han reunit per coordinar esforços i reclamar una estratègia "global" per erradicar els allotjaments sense llicència
Els promotors hotelers només han iniciat 10 nous projectes a Barcelona en dos anys
Notícia: Els promotors hotelers només han iniciat 10 nous projectes a Barcelona en dos anys
Comparteix
Les restriccions imposades pel govern d’Ada Colau limiten el creixement de nous establiments, que es concentren a les zones més perifèriques
El valor dels hotels de Barcelona s'ha disparat des de l'entrada en vigor del Peuat / Europa Press
La moratòria de Colau revaloritza els hotels de Barcelona
Notícia: La moratòria de Colau revaloritza els hotels de Barcelona
Comparteix
La prohibició d’obrir nous establiments al centre i la poca predisposició a vendre ha disparat els preus fins als 750.000 euros per habitació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa