Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern Colau-Collboni preveu incrementar el turisme nadalenc ja aquest any
  • CA

El govern municipal confia que el nou impuls a la campanya de Nadal portarà més visitants a Barcelona durant les festes ja aquest desembre. El reforç de l’enllumenat i campanyes específiques com la promoció del destí a la xarxa d’AVE espanyola contribuiran, segons el regidor de Turisme, Xavier Marcé, a que “aquest Nadal vingui més gent a Barcelona de la que habitualment ve”.

“No ho sabrem fins al gener, però hem fet els esforços i hem treballat perquè sigui així”, ha admès en una atenció a la premsa sobre l’estrena de la nova ruta Christmas Lights del Bus turístic. Marcé ha apuntat que les accions municipals s’adrecen no només al públic estranger que ve de turisme sinó també a fer “sortir al carrer” als barcelonins i a atraure catalans cap a Barcelona. “La frontera entre el turisme de shopping i el públic local que ve de compres és difosa”, ha avisat.

Pel que fa al nou Bus Turístic, que s’estrena avui i ja van presentar Jaume Collboni i Montserrat Ballarín aquest dimarts, ha desitjat que tingui èxit i es consolidi com una “atracció estable” del Nadal barceloní. Costarà 15 euros –per sota dels 27 que costa el bitllet ordinari del Bus Turístic– però no permetrà pujar-hi i baixar-ne durant 24 hores sinó que és un bitllet per un únic recorregut d’una hora i mitja. En conjunt ha advocat per rendibilitzar més el període nadalenc i ha tret ferro a l’impacte dels aldarulls d’octubre en l’atractiu exterior de la ciutat.

Ínfim impacte dels aldarulls

Si dilluns Marcé ja va reconèixer en una roda de premsa de Turisme de Barcelona que les protestes per la sentència no han frenat els congressos, aquest divendres ha ampliat el focus al turisme en general i al consum cultural. “Els indicadors generals de consum teatral o musical diuen que les xifres actuals tornen a ser les d’abans dels aldarulls i les estadístiques de turisme tenen punts de pujada i baixada però sempre en to positiu”, ha dit. Ha avançat, a més, que novembre tancarà amb xifres de creixement.

Preguntat per l’èmfasi de Collboni i Ballarín en la compensació amb més enllumenat als comerços del centre, Marcé ha atribuït el reforç a la “preocupació d’una part del món comercial, no pels aldarulls sinó per l’especial incidència de concentracions i manifestacions perfectament acordades i pacífiques als espais centrals de la ciutat”. “Ens ha semblat més que convenient ajudar-los, però vull ser molt prudent sobre els aldarulls”, ha matisat.

Més notícies
El regidor de Turisme admet que les protestes per la sentència no han frenat els congressos
Notícia: El regidor de Turisme admet que les protestes per la sentència no han frenat els congressos
Comparteix
Turisme de Barcelona preveu tancar el 2019 amb xifres "rècord" d'aquest tipus d'esdeveniments
Barcelona encén els llums de Nadal amb un espectacle musical a Sant Andreu
Notícia: Barcelona encén els llums de Nadal amb un espectacle musical a Sant Andreu
Comparteix
L'acte marca l'inici de la campanya de Nadal i coincideix amb les hores prèvies al Black Friday
Més llums al centre i un bus turístic, novetats del Nadal de Barcelona
Notícia: Més llums al centre i un bus turístic, novetats del Nadal de Barcelona
Comparteix
L'Ajuntament reforça l'enllumenat al centre per compensar l'impacte dels aldarulls d'octubre | Dagoll Dagom protagonitza l'encesa
Barcelona tindrà més enllumenat nadalenc però començarà més tard
Notícia: Barcelona tindrà més enllumenat nadalenc però començarà més tard
Comparteix
Una proposició de JxCat ha impulsat una campanya nadalenca "que suposi un punt d'inflexió respecte el decreixement dels darrers anys"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: un tipo que vive en Tabarnia a desembre 01, 2019 | 20:14
    un tipo que vive en Tabarnia desembre 01, 2019 | 20:14
    VISCA LA COLAU, un dia bufa el vent per un canto, l,altre per un altre cantó, NAEU VOTANT A LA IMPRESENTABLE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa