Entitats veïnals critiquen Colau per no apostar pel decreixement turístic

L’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible demana mesures per reconvertir el sector

L’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) ha criticat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per no posar en marxa més mesures per revertir el creixement del turístic del últims anys. L’entitat considera que Turisme de Barcelona hauria d’apostar per canviar el model turístic de la ciutat en lloc de fer servir paraules benintencionades que només amaguen un pla per seguir creixent.

El consorci turístic va presentar un pla estratègic a l’octubre i l’ABTS va va declinar participar-hi perquè consideren que darrere de paraules com sostenibilitat, retorn social o gestió integrada s’amaga un “rentat de cara” del sector turístic. L’associació va decidir no anar-hi perquè era una manera de legitimar un plan que només parla de creixement.

Segons l’entitat, Colau hauria de centrar els seus esforços en buscar mesures per revertir el turisme i fomentar la reconversió del sector. Consideren que generar més activitat es tradueix en “l’expulsió del veïnat, la precarització laboral i vital, i en conseqüències greus per a la salut”.

Més informació

Nou comentari