Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Barceloneta recupera el passeig del Trencaones
  • CA

El ‘rompeolas’ ha tornat al barri de la Barceloneta. Mai va marxar del tot, però després de les obres de remodelació que ha fet el port de Barcelona, el nou passeig del Trencaones –nom oficial del passeig–, lloc dels primers flirtejos amorosos de molts veïns del barri, torna a ser un lloc agradable per passejar. La nova escullera, que és una continuació del passeig Marítim, i els espais públics creats al voltant de la Marina Vela han permès regenerar 36.000 metres quadrats per a la ciutat.

La presidenta del port de Barcelona, Mercè Conesa, ha recordat que l’enclavament vol ser “constructor de la ciutat” i que vol acompanyar-la en aquest “procés de reflexió” en el que es troba immersa per recuperar la seva vocació marinera i seguir ampliant la connexió port-ciutat per tot el litoral. “Aquest projecte constata la voluntat que el port i la ciutat es mirin i parlin” perquè, quan això passa, es poden regenerar espais com l’antiga escullera.

La plaça de la Rosa dels Vents ha doblat la seva superfície / XFDC

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha fet una reflexió similar. “Hem pogut recuperar espais tancats o infrautilitzats gràcies a la feina fet fa un any amb el port”, ha explicat. “Ara torna a la memòria el ‘rompeolas’ com a lloc simbòlic de la Barceloneta i volem que la gent torni a venir i reconnecti amb aquesta zona, que s’ha de convertir en un dels llocs més bonics de la ciutat”.

El nou passeig del Trencaones té 400 metres de longitud i acaba amb un mirador amb grades que ofereix unes vistes úniques sobre la Mediterrània, el pont de la Porta d’Europa i la mateixa Marina Vela, un port esportiu que compta amb la primera marina seca automatitzada d’Europa. També s’ha aprofitat per ampliar la plaça de la Rosa dels Vents, que dobla la seva superfície i acull un rellotge de sol obra de Rafael Soler Gayà.

La Marina Vela, epicentre de la Nova Bocana

La Marina Vela, inaugurada abans de l’estiu després d’una inversió privada de 30 milions d’euros, ofereix 134 amarratges a l’aigua i permet emmagatzemar fins a 222 embarcacions de fins a nou metres d’eslora i quatre tones de pes. És una instal·lació pionera que ha permès reduir el nombre d’amarraments a l’aigua i, per tant, s’ha pogut destinar més espai a usos ciutadans. 

El port esportiu, els molls i la plaça Central seran accessibles durant el dia i afegeixen més de 25.000 metres quadrats a la zona pública de la Nova Bocana. La seva construcció també ha servit per reubicar un punt d’amarratge de la base nàutic de la Creu Roja i la base de pràctiques de la Facultat de Nàutica de l’UPC, amb tres punts d’amarratge més.

El port esportiu Marina Vela és l’epicentre de la zona de la Nova Bocana / XFDC

En una segona fase, la Nova Bocana també comptarà amb una rambla elevada i l’edifici Mirador PortaBarcelona. La rambla de la Marina serà la continuació natural del passeig Joan de Borbó i tindrà unes vistes privilegiades cap a la Bocana Nord i el moll Adossat, d’una banda, i Montjuïc i la ciutat, de l’altra. El mirador serà un edifici singular concebut com un espai públic que també tindrà un restaurant.

Més notícies
Els restaurants de la Barceloneta es revolten contra Gala Pin
Notícia: Els restaurants de la Barceloneta es revolten contra Gala Pin
Comparteix
Els restauradors del conegut passeig Joan de Borbó han fet un tancament simbòlic dels seus locals per protestar per la reducció de taules a les seves terrasses
Les discoteques de la Barceloneta aplaudeixen que s’eliminin les del Port Olímpic
Notícia: Les discoteques de la Barceloneta aplaudeixen que s’eliminin les del Port Olímpic
Comparteix
Es reivindiquen com a motor econòmic i font de llocs de treball pels veïns de la Barceloneta
Barcelona fia el seu creixement a tres grans reserves de sòl
Notícia: Barcelona fia el seu creixement a tres grans reserves de sòl
Comparteix
L’escassetat de terrenys per construir habitatges posa a prova la resistència de la ciutat davant un mercat immobiliari que segueix a l’alça
Un pis amb llicència turística a Barcelona costa 80.000 euros de més
Notícia: Un pis amb llicència turística a Barcelona costa 80.000 euros de més
Comparteix
La prohibició de concedir noves llicències, vigent des del 2014, i l'ofensiva de l'Ajuntament contra els pisos il·legals ha creat una inflació de preus

Comentaris

  1. Icona del comentari de: MP a desembre 17, 2018 | 14:12
    MP desembre 17, 2018 | 14:12
    Es diu passeig de l'escullera. Surt fins i tot al google maps.
  2. Icona del comentari de: Grana a desembre 17, 2018 | 14:26
    Grana desembre 17, 2018 | 14:26
    Trencaones? Escullera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa