El 10% dels creuers que arribin a Barcelona el 2020 faran servir gas natural

El 10% dels creuers que atraquin al Port de Barcelona el 2020 faran servir gas natural liquat (GNL), segons ha avançat la cap de Creuers de la instal·lació a la fira sectorial Seatrade Europe. Aquest any han fet escala els dos primers creuers propulsats per GNL, l’Aida Nova i el Costa Smeralda, que han visitat la ciutat unes 40 vegades. La previsió per la següent temporada és doblar el nombre d’arribades. El port preveu tancar l’any amb 3,2 milions de creueristes i 830 escales, xifres molt similars a les del 2018.

L’aposta pel GNL és un dels grans eixos del Pla de Qualitat de l’Aire, que inclou l’electrificació dels molls per evitar que els vaixells atracats al port consumeixin fueloil marí, molt més contaminant. El gas natural liquat és “redueix un 85% les emissions d’òxids de nitrogen i suprimeix per complet les emissions de partícules i òxids de sofre”, ha recordat Pérez.

Electrificar el Moll Adossat

La idea del port és acabar l’electrificació del Moll Adossat tan aviat com sigui possible, ja que allà és on es concentrarà tota l’activitat de creuers i ferris de Barcelona, que ara està escampada per diversos molls. “Volem estar preparats per permetre als creuers endollar-se a la corrent quan estan al Port, proporcionant energia neta als vaixells des de terra”, ha dit la Cap de Creuers.

Durant la seva participació al Seatrade Europe, que ha tingut lloc a la ciutat alemanya d’Hamburg, Pérez ha participat en una taula rodona sobre les relacions entre els creuers, els ports i les ciutats. “Hem fet una profunda reflexió sobre la importància que té fer pedagogia respecte als beneficis que la indústria creuerística pot aportar a un destí. I també de la necessitat de col·laborar per optimitzar aquests beneficis i fer-los extensibles al conjunt de la societat”.

Nou comentari

Més notícies

Un creuer avariat deixa a terra 2.700 turistes a Barcelona

El vaixell, que feia dos dies que tenia problemes mecànics, està atracat al port a l’espera de ser reparat

El creuer ‘MSC Magnifica’ salpa des de Barcelona per donar la volta món

El vaixell visitarà 32 països i 49 destinacions en un viatge que durarà gairebé quatre mesos

Capitania Marítima no va inspeccionar el creuer multat mentre era a Barcelona

L’organisme, depenent del ministeri de Foment, només realitza unes 200 inspeccions aleatòries l’any a tot l’Estat

Multen per contaminació excessiva un creuer que fa escala regular a Barcelona

Un tribunal de França ha imposat una multa de 100.000 euros al capità del vaixell per utilitzar un combustible més contaminant del permès