El 10% dels creuers que arribin a Barcelona el 2020 faran servir gas natural

El Port ha estat a la fira sectorial Seatrade Europe per presentar la seva oferta de projectes sostenibles

El 10% dels creuers que atraquin al Port de Barcelona el 2020 faran servir gas natural liquat (GNL), segons ha avançat la cap de Creuers de la instal·lació a la fira sectorial Seatrade Europe. Aquest any han fet escala els dos primers creuers propulsats per GNL, l’Aida Nova i el Costa Smeralda, que han visitat la ciutat unes 40 vegades. La previsió per la següent temporada és doblar el nombre d’arribades. El port preveu tancar l’any amb 3,2 milions de creueristes i 830 escales, xifres molt similars a les del 2018.

L’aposta pel GNL és un dels grans eixos del Pla de Qualitat de l’Aire, que inclou l’electrificació dels molls per evitar que els vaixells atracats al port consumeixin fueloil marí, molt més contaminant. El gas natural liquat és “redueix un 85% les emissions d’òxids de nitrogen i suprimeix per complet les emissions de partícules i òxids de sofre”, ha recordat Pérez.

Electrificar el Moll Adossat

La idea del port és acabar l’electrificació del Moll Adossat tan aviat com sigui possible, ja que allà és on es concentrarà tota l’activitat de creuers i ferris de Barcelona, que ara està escampada per diversos molls. “Volem estar preparats per permetre als creuers endollar-se a la corrent quan estan al Port, proporcionant energia neta als vaixells des de terra”, ha dit la Cap de Creuers.

Durant la seva participació al Seatrade Europe, que ha tingut lloc a la ciutat alemanya d’Hamburg, Pérez ha participat en una taula rodona sobre les relacions entre els creuers, els ports i les ciutats. “Hem fet una profunda reflexió sobre la importància que té fer pedagogia respecte als beneficis que la indústria creuerística pot aportar a un destí. I també de la necessitat de col·laborar per optimitzar aquests beneficis i fer-los extensibles al conjunt de la societat”.

Més informació

Nou comentari