Capitania Marítima no va inspeccionar el creuer multat mentre era a Barcelona

L’organisme, depenent del ministeri de Foment, només realitza unes 200 inspeccions aleatòries l’any a tot l’Estat

La Capitania Marítima de Barcelona no va arribar a inspeccionar mai el creuer ‘Azura’, multat aquesta setmana a França per contaminació excessiva, en cap de les cinc escales que ha fet aquest any a la ciutat. Segons han confirmat fonts del ministeri de Foment al Tot Barcelona, el vaixell no ha estat objecte de cap control per part de la Capitania Marítima, que és l’organisme amb competència per fer aquestes inspecciones.

[r:1]

El creuer, operat per una de les filials de la naviliera nord-americana Carnival, va ser sotmès a una inspecció rutinària el passat mes de març al port de Marsella. Els tècnics del Centre de Seguretat dels Vaixells (CSN), que depèn del ministeri de Medi Ambient francès, van detectar que l’’Azura’ estava utilitzant un combustible amb un contingut de sofre de l’1,68% quan la legislació europea només permet un màxim de l’1,5%. Aquesta setmana s’ha sabut que el capità del vaixell ha estat multat amb 100.000 euros i que Carnival n’haurà d’assumir el 80%, tot i que les dues parts han anunciat que recorreran la resolució.

Pel que fa a Barcelona, Capitania Marítima ha explicat que les inspeccions es fan “de manera aleatòria” a qualsevol vaixell que fa escala al port i que el procediment habitual inclou “la comprovació del contingut de sofre dels combustibles, de manera que no superi el límit màxim permès”, assenyalen les mateixes fonts. El problema és que a l’Estat espanyol només es fan unes 200 inspeccions anuals. Per posar la xifra en perspectiva, aquest divendres hi ha hagut 34 escales només al port de Barcelona. 

Més informació

Comentaris

  Quim de Reus 01/12/2018 9:24 am
  Home ....no cal ser tan crític. Heu d'entendre que aquestos vaixells arriben al matí i marxandatge s la tardor i no els dóna temps per organitzar las visites turístiq... ..perdó....las inspeccions. Entre que el xofer et ve a buscar, que et prens el cafe, que intentes entendre els lletreros en català, treure brillo a la gorra de plat o als galons, el vinospanyol del migdia......no els hi queda temps per tocar marranades que fan mala olor com el fuel. Abans hi havia la Campsa que et portava
  JordiP 01/12/2018 10:16 am
  He, he, funcionaris que només fitxen, inspectors que no inspeccionen, polítics que no parlen mai, qui treballa en aquest país?
  Ona 01/12/2018 4:01 pm
  Doncs a denunciar immediatament.

Nou comentari