Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Col·lapse als carrers de Vallcarca per accedir al Park Güell

L’arribada de la primavera i el bon temps estan deixant des de fa unes setmanes imatges d’aglomeracions de turistes en diversos punts icònics de Barcelona com la Rambla, la Sagrada Família o la Barceloneta. Aquestes allaus de visitants, però, també es fan presents en altres zones no estrictament turístiques com els barris del Carmel i de Vallcarca per la seva proximitat als búnquers i al Park Güell, dos espais que s’han convertit en punts massius d’atracció turística.

En el cas de Vallcarca, els veïns fa temps que denuncien els efectes que està tenint el turisme en el barri, una de les vies d’accés principals al mundialment conegut recinte ideat per l’arquitecte Antoni Gaudí. Precisament, l’Associació Veïnal Som Barri de Vallcarca ha compartit aquest cap de setmana unes imatges on es pot veure riuades de gent col·lapsant algun dels estrets carrers de la zona com el passatge de la Farigola, una petita via on amb prou feines hi caben tres persones de costat a costat que connecta els carrers de la Farigola i de la Mare de Déu del Coll.

Bloqueig en un dels accessos principals

Aquesta espècie d’embut no només està generat pel repunt del turisme i l’arribada del bon temps, sinó que també compta amb la problemàtica afegida de la impossibilitat d’accedir al Park Güell per un dels carrers habituals com és el de la baixada de la Glòria, que actualment està en obres perquè s’estan renovant dues escales mecàniques amb un llarg historial de deficiències. Tot això s’ha traduït en una dispersió dels visitants que volen accedir a l’espai, que busquen alternatives per poder enfilar el costerut recorregut pels carrers del barri veí de Vallcarca.

“Les escaletes del passatge Farigola saturades com mai. El turisme és el fenomen més objectivament negatiu i tòxic que patim als barris. Això és insofrible“, asseguren des de l’Associació a través d’una publicació a les xarxes socials que ha tingut força repercussió i comparticions.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a abril 03, 2023 | 10:04
  Ricard abril 03, 2023 | 10:04
  Quan acabin les obres acabarà l'embut. Punt.
 2. Icona del comentari de: JordiP a abril 03, 2023 | 10:18
  JordiP abril 03, 2023 | 10:18
  Insofrible. Els que això diuen han de passar pel passatge de la Farigola cada mitja hora i l'aglomeració els destorba enormement la seva actividad diària, oi?
 3. Icona del comentari de: Guim a abril 03, 2023 | 14:00
  Guim abril 03, 2023 | 14:00
  La mallorcanització ha arribat a Can Fanga i ja no guillarà. Voler posar Barcelona al mapa té aquestes conseqüències.
  • Icona del comentari de: A en Guim a abril 03, 2023 | 15:31
   A en Guim abril 03, 2023 | 15:31
   Les conseqüències son d'aplicar el "model" espanyol de turisme com a pal de paller de l'economia i alhora com a desnacionalització de territoris encara no vertebrats ni assimilats a Espanya. Com sempre els catalans posem catifes vermelles a l'ocupació o als anhels d'Espanya. Posar al mapa un indret o una ciutat té les conseqüències que els seus governants volen. No us feu trampes ni intenteu guaitar cap un altre costat.
 4. Icona del comentari de: JordiP a abril 03, 2023 | 17:04
  JordiP abril 03, 2023 | 17:04
  El problema neix amb la "guerra a l'empresa" dels anys 70 i 80. Per tot el Baix Llobregat i els dos Vallesos era normal veure empreses "okupades" per la plantilla, liderada pels irracionals sindicats de l'època. Tendes de campanya, fogueres, barbacoes els diumenges i l'empresari penjat en efígie a la porta. Allò va matar moltes empreses fundades per treballadors que, valents, es van aventurar arriscant tot el seu patrimoni, la seva salut i, freqüentment, la seva família. Sí, és clar, també van caure grans empreses, però questes van saber salvar els seus diners i els van posar immediatament en la construcció. El totxo no té reivindicacions. L'atur es va disparar gràcies a aquesta guerra. Si jo us expliqués ...
 5. Icona del comentari de: JordiP a abril 03, 2023 | 17:12
  JordiP abril 03, 2023 | 17:12
  SEGUEIX: Destrempada la indústria, el turisme va ocupar el seu lloc. I el turisme va arrossegar la construcció. Molts obrers industrials es van reeducar de paletes, xòfers d'hormigonera o encofradors. Entre una cosa i l'altre, sembla que estàvem seguint la pauta dictada per l'assassí Queipo de Llano: "Haremos de Madrid un vergel, de Bilbao una gran fábrica i de Barcelona un inmenso erial". De tota manera, la vocació industrial de Catalunya segueix en peu: encara generem el 30% del PIB industrial espanyol, i també el 30% de les exportacions. I, malgrat l'entusiasme de Madrit de posar pals a les rodes de la màquina productiva i exportadora, els seguim enviant el 24 % dels ingressos fiscals de l'Estat. Sembla mentida que alguns (masses) encara es mantinguin oposats a la independència de Catalunya.
 6. Icona del comentari de: JordiP a abril 03, 2023 | 17:16
  JordiP abril 03, 2023 | 17:16
  CONCLUSIÓ: Abans de blasmar, condenar i foragitar el turisme, assegurem-nos de que tenim altres sectors que puguin ocupar la mà d'obra que quedarà disponible. Mà d'obra que, per cert, no és de les més i millor formades. I recordeu que darrere de cada parat hi ha una familia: es tracta d'un drama familiar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa