Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Primer cap de setmana amb dispositiu policial per impedir festes als búnquers del Carmel

Un fort desplegament policial no va impedir la setmana passada la celebració de dues festes il·legals als búnquers del Carmel, que van haver d’aturar els mateixos veïns. I és que tot i que la Guàrdia Urbana de Barcelona havia aconseguit impedir inicialment la celebració d’aquest esdeveniment al vespre, però, un cop els efectius van retirar-se de la zona, la música electrònica va apoderar-se dels búnquers del Carmel. Ara, una setmana després, s’estrena un dispositiu policial de control d’accés amb una dotzena d’agents que ha de servir per, aquesta vegada, blindar l’espai i impedir-hi la celebració de festes nocturnes.

Controls policials d’accés

Des de les 17h i fins a les 2 de la matinada, els agents prohibeixen l’entrada a qualsevol vehicle que sigui no hagi d’accedir a un habitatge concret o sigui veí del barri. Això també inclou els taxis i l’autobús. En canvi, sí que es pot accedir a peu. Un fet que caldrà veure si acaba desembocant en noves riuades de gent als búnquers aquesta nit. Un dispositiu que també pretén calmar els ànims dels veïns, que fa temps que denuncien aquestes festes i que, a més, veuen perilla el patrimoni dels búnquers. La de la setmana passada va ser la quarta setmana consecutiva que se celebrava una festa als búnquers convocada a través de les xarxes socials.

Nova estructura per tancar l'accés a les bateries antiaèrees del Turó de la Rovira durant horari nocturn. foto: Jordi Play
Nova estructura per tancar l’accés a les bateries antiaèrees del Turó de la Rovira durant horari nocturn. foto: Jordi Play

Tanques contra l’incivisme

L’Ajuntament va començar a implantar fa unes setmanes el projecte de tancament de l’espai durant les nits. La mesura persegueix l’objectiu de reduir les molèsties d’incivisme i de les botellades que es produeixen a les nits i altres moments del dia, com aquesta tarda. El tancament de l’espai, s’havia de produir durant l’estiu del 2021, però problemes amb el subministrament de materials van obligar a repetir la licitació dels treballs. Tot aquest procés va acabar encarint el cost final. Inicialment, era de 900.000 euros i, finalment, va tancar-se amb un pressupost d’aproximadament 1,6 milions d’euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa