Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Una nova festa il·legal als búnquers del Carmel s’escapa del control policial

El Turó de la Rovira va tornar a ser escenari aquest diumenge a la nit d’una nova festa il·legal. Un fort desplegament de la Guàrdia Urbana de Barcelona havia aconseguit impedir inicialment la celebració d’aquest esdeveniment al vespre, però, un cop els efectius van retirar-se de la zona, la música electrònica va apoderar-se dels búnquers del Carmel i van acabar sent els mateixos veïns els que van haver d’aturar finalment la festa quan aquesta ja estava en marxa.

Segons denuncien alguns dels veïns, malgrat l’èxit d’aquest desplegament dissuasiu i del control d’accés que van realitzar una vintena d’agents a la zona del carrer de la Gran Vista, el cos policial barceloní no va deixar cap efectiu a la zona, de manera que els organitzadors de la festa només van haver d’esperar que els policies marxessin de l’espai per poder tornar a instal·lar els aparells de so i arrencar amb l’esdeveniment. De fet, en diversos vídeos compartits pels veïns es pot veure com entre les nou i les deu de la nit desenes de persones es concentraven al voltant de dos dispositius diferents en dues festes diferenciades, una a la zona dels búnquers pròpiament dits i l’altra al Turó del Carmel.

En rebre l’avís dels veïns de la zona, els organitzadors d’ambdós esdeveniments van aturar els aparells de música i van procedir a retirar-los, donant per acabades les festes. Es dona la circumstància que un dels casos ja és la quarta setmana consecutiva que impulsen aquest esdeveniment als búnquers, una situació que els veïns fa temps que denuncien.

Un tancament nocturn de l’espai polèmic

Cal recordar que l’Ajuntament va començar a implantar fa unes setmanes el projecte de tancament de l’espai durant les nits. La mesura persegueix l’objectiu de reduir les molèsties d’incivisme i de les botellades que es produeixen a les nits i altres moments del dia. Aquesta mesura ha provocat divisió entre els veïns de la zona. Una part considera que el tancament de l’espai els ajudarà a descansar millor i frenarà, en la mesura del possible, la massificació de persones que pateix l’espai patrimonial i les festes. Una altra part de veïns, però, agrupats sota la Plataforma d’Habitatges Afectats dels Tres Turons (PHATT)s’oposen al tancament perquè creuen que suposa la privatització de l’espai.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa