Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEOS | El perillós atac de Boixos Nois a Mossos amb bengales i petards
  • CA

Diverses unitats dels Mossos d’Esquadra van viure una emboscada inesperada a les portes del Camp Nou aquest dijous a la nit. Mentre es disputava un partit entre el FC Barcelona i el Galatasaray turc, un grup d’ultres del Barça es va situar en uns jardins propers a l’estadi i des d’allà va atacar amb molta duresa un grup de furgonetes de la Brimo.

Aquests seguidors radicals haurien estat els autors del llançament de bengales i petards contra els Mossos d’Esquadra. Uns projectils molt perillosos si impacten contra una persona, ja que poden causar severes cremades i lesions. A la zona hi havia desplegats agents antiavalots i hi havia també públic i passavolants que observaven perplexes la situació. Fonts de la policia catalana assenyalen directament al grup conegut com a Boixos Nois com a causants dels “incidents als accessos” i el “llançament de material pirotècnic i pedres”.

Com mostren les imatges a les que ha tingut accés el TOT Barcelona, gravades des de molt a prop, el material pirotècnic creua la línia de vehicles policials i impacte sobre l’escala d’accés al Camp Nou i la vorera, on hi havia periodistes i aficionats. Els llançaments són seguits i abundants, amb força dispersió, procedents dels Jardins de Bacardí.

En una segona gravació s’observa com les bengales disparades, amb el seu característic fum vermell, acaben també a l’entrada de l’estadi.

En resposta a l’atac, agents antiavalots van perseguir els ultres situats als jardins, que es van dispersar i van marxar de les rodalies del Camp Nou. No es va poder efectuar cap detenció però Mossos subratlla que ha “obert una investigació per identificar els presumptes autors”.

Diversos mitjans com El Caso o betevé han mostrat també llances elaborades de forma casolana però amb pals llargs de fusta i puntes de metall també molt perilloses. Van ser trobades als jardins de Bacardí per la Guàrdia Urbana de Barcelona, que les va lliurar a la policia catalana. Si bé no hi ha constància gràfica que arribessin a llançar-se contra la policia, la seva alta capacitat lesiva va sorprendre als cossos policials.

Més notícies
Carrer Jaume I després de la batalla campal contra les restriccions / DC
Detinguts 13 Boixos Nois pels aldarulls en una protesta contra les restriccions
Notícia: Detinguts 13 Boixos Nois pels aldarulls en una protesta contra les restriccions
Comparteix
Els Mossos han detingut una trentena de persones relacionades amb la manifestació del 30 d'octubre
Presumpta agressió ultra a les portes de l’Hospital Vall d’Hebron
Notícia: Presumpta agressió ultra a les portes de l’Hospital Vall d’Hebron
Comparteix
No s'ha presentat denúncia als Mossos | Hooligans de Barça i Espanyol fan campanyes de recollida de fons per als hospitals que lluiten contra el coronavirus
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra / CME
Cau una activa banda de lladres que saquejava cotxes en aparcaments
Notícia: Cau una activa banda de lladres que saquejava cotxes en aparcaments
Comparteix
Cinc detinguts amb 115 antecedents, acusats ara de més de 40 robatoris en garatges de pagament
El pis del Besòs i el Maresme ocupat el cap de setmana i tapiat amb una porta blindada / JR
El disputat pis buit d’un fons voltor que amarga el Besòs
Notícia: El disputat pis buit d’un fons voltor que amarga el Besòs
Comparteix
Un habitatge que acumula intents d'usurpació per una màfia encarna la tensió i el malestar al barri

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa