Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detinguts 13 Boixos Nois pels aldarulls en una protesta contra les restriccions
  • CA

Els Mossos han detingut 13 persones relacionades amb els aldarulls que van començar a la plaça Sant Jaume de Barcelona el 30 d’octubre, en el marc d’una concentració contra les restriccions, segons ha informat la policia catalana en un comunicat. Als detinguts, que són membres dels Boixos Nois, se’ls acusa dels delictes de manifestació il·lícita, desordres públics, danys, atemptat als agents de l’autoritat i pertinença a grup criminal.

Tres persones més estan sent investigades i hi ha una ordre de detenció contra dues més. Al recompte cal sumar també les 15 persones que ja es van detenir el mateix dia dels fets i que eleven el total d’implicats fins a 33, segons l’agència Europa Press.

Dels 13 només 10 han passat a disposició judicial, informa el TSJC. Tots deu s’han acollit al seu dret a no declarar i han estat posats en llibertat. No obstant, el jutge ha dictat mesures cautelars com l’obligació de presentar-se periòdicament al jutjat.

Les detencions es van produir el passat dimarts en el marc d’un dispositiu. La investigació continua oberta per localitzar altres persones implicades. En total, es van detenir sis persones a Barcelona, dos a Sitges i la resta a Vilanova i la Geltrú, l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Cervelló i Sant Joan Despí.

Batalla campal a Ciutat Vella

Els desordres públics es van iniciar a la mateixa plaça, i posteriorment, els aldarulls es van traslladar als carrers propers del centre de la ciutat. Els desordres van consistir en llançaments d’objectes contundents i en agressions “violentes” contra la línia policial, danys al mobiliari urbà, incendis de contenidors, trencaments de les llums de Nadal i pillatge en alguns establiments comercials, segons ha informat la policia catalana.

Els aldarulls van acabar aquell dia amb 15 detinguts, un total de 19 efectius policials ferits i una desena de vehicles policials danyats com a conseqüència dels cops i llançaments d’objectes contundents per part d’alguns dels concentrats.
La investigació policial que es va obrir el mateix dia dels incidents i s’ha allargat durant diverses setmanes. Aquesta va portar el passat dimarts a la detenció de 13 persones i la imputació de tres persones més relacionades amb els incidents. Una desena dels detinguts ha passat aquest dijous a disposició judicial.

Després d’analitzar les imatges dels fets i els testimonis dels agents participants, els Mossos conclouen que els detinguts van actuar “de manera coordinada i concertada per atacar amb violència efectius policials d’ordre públic que hi havia al lloc”. Els Mossos mantenen oberta la investigació ja que s’estan fent gestions per localitzar altres persones que formen part del grup dels investigats i que va actuar contra els efectius policials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa