Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tancada la platja del Somorrostro per una possible bomba de la Guerra Civil
  • CA

Part de la platja del Somorrostro s’ha hagut de tancar aquest dimecres a causa de la troballa d’un presumpte artefacte explosiu. L’objecte sospitós s’ha localitzat dins del mar, a un metre escàs de la sorra, informa betevé. La Guàrdia Urbana ha precintat un tram de la platja per impedir-hi l’accés després de rebre un avís aquest matí. Agents del grup especial d’activitats subaquàtiques de la Guàrdia Civil s’hi han desplaçat per analitzar la suposada bomba.

La Guàrdia Civil apunta al TOT Barcelona que podria tractar-se d’un artefacte de la Guerra Civil Espanyola. Igual que en altres punts de Catalunya, a la costa de Barcelona s’han localitzat de tant en tant explosius que daten de la contesa de 1936 a 1939.

En tot cas, la Guàrdia Civil puntualitza que encara no s’ha pogut contrastar si es tracta efectivament d’una bomba. La confirmació depèn de l’anàlisi que l’armada del cos policial ha d’efectuar. L’estudi de l’artefacte s’ha posposat fins demà.

Mesures de precaució

Mentre resta pendent concretar si l’objecte trobat és una bomba o no, l’accés i l’activitat a la platja s’ha restringit. La Guàrdia Civil assenyala que s’han pres mesures de precaució davant de la hipòtesi que la peça trobada dins del mar i a prop de la sorra contingui càrrega explosiva.

Efectius del servei marítim de la Guardia Civil controlen la franja de mar i la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra s’encarreguen de custodiar la zona de platja precintada. Un episodi similar es va viure l’agost de 2019, quan un submarinista de la Guàrdia Civil i expert en explosius va trobar un artefacte a la platja de Sant Sebastià. En aquella ocasió, va caldre detonar l’explosiu, datat de la Guerra Civil.

La troballa de fa gairebé tres anys va obligar a desallotjar els banyistes. La bomba estava composada per 70 quilos de trilita i es va fer explotar a una milla de distància del litoral de Barcelona.

Més notícies
El local buit del carrer Menorca / JR
La Verneda reclama un local de la Guàrdia Civil que porta 20 anys tancat
Notícia: La Verneda reclama un local de la Guàrdia Civil que porta 20 anys tancat
Comparteix
El col·lectiu veïnal vol que allotgi un espai per a joves i l’Ajuntament accepta negociar-hi a instàncies d’ERC
La platja de Llevant
Neguit a la platja de gossos per la contaminació sota la sorra de Llevant
Notícia: Neguit a la platja de gossos per la contaminació sota la sorra de Llevant
Comparteix
L'Ajuntament descarta informar els banyistes sobre la troballa i insisteix a negar cap mena de risc, mentre la plataforma Espai Gos reclama saber si els animals corren perill
La platja de la Barceloneta en una imatge d'arxiu / Jordi Play
Més autobusos per anar a la platja de la Barceloneta
Notícia: Més autobusos per anar a la platja de la Barceloneta
Comparteix
TMB reforça les línies D20 i 59 amb vehicles que s'usen pel transport escolar durant el curs
Vista de Sants Estació / Jordi Play
Detinguts dos joves fent-se selfies a Sants amb una bomba simulada
Notícia: Detinguts dos joves fent-se selfies a Sants amb una bomba simulada
Comparteix
Els nois, de 21 i 17 anys, van fotografiar-se davant d'un cotxe dels Mossos aparcat al costat de l'estació exhibint un suposat artefacte d'on sortien cables

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa