Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Empresonats 3 lladres de Barcelona que sumaven 90 antecedents
  • CA

Tres homes detinguts a Barcelona han ingressat a la presó per delictes reiterats de robatori amb violència. La multireincidència és un dels factors que més enfronta policia i justícia, perquè habitualment els furts i robatoris comporten penes baixes i els delinqüents que aprofiten aquesta escletxa legal poden acumular nombroses detencions sense arribar a quedar mai privats de llibertat.

Els Mossos d’Esquadra han comunicat l’empresonament de 3 multireincidents aquest dilluns i han precisat que entre els 3 sumaven fins a 90 antecedents policials. Un d’ells va ser arrestat per robar un rellotge de luxe, el que normalment implica una estrebada que eleva el delicte a robatori amb violència. El segon i el tercer individus haurien estirat del coll d’una dona un collaret d’or, el que va deixar lesions lleus a la víctima i també fa passar la sostracció de furt a robatori amb violència.

Com ja va publicar el TOT Barcelona fa un any, la policia catalana treballa en diverses estratègies contra la multireincidència a falta d’una acció de rang estatal que resulti efectiva. Una d’elles és l’obtenció d’ordres d’allunyament a mida, una via a l’alça per exemple contra lladres especialitzats en aparcaments. Les darreres setmanes s’han conegut els casos de diverses detencions per robatoris selectius en aparcaments privats de Barcelona i l’Hospitalet, que tenien l’objectiu de sostreure objectes de valor dipositats dins de vehicles o bicicletes i patinets emmagatzemats a les places d’estacionament particulars. Per frenar la reiteració, els Mossos van aconseguir que se’ls dictessin ordres d’allunyament d’aparcament, que en cas de ser infringides poden elevar la següent condemna i portar als lladres a la presó. També se n’han dictat per al metro de Barcelona, així com estacions de tren i ferrocarrils, en el cas de carteristes que fa uns anys van generar gran alarma social. Fins i tot s’ha usat aquesta eina per a comerços concrets, com en el cas d’un noi de 35 anys a qui un jutjat va vetar apropar-se a qualsevol botiga de mòbils després d’haver pispat material telefònic.

Més notícies
L'AMB vol coordinar la seguretat als seus 36 municipis ACN
L’AMB crearà un sistema per coordinar la seguretat dels municipis metropolitans
Notícia: L’AMB crearà un sistema per coordinar la seguretat dels municipis metropolitans
Comparteix
El vicepresident executiu de l’AMB, Antonio Balmón, emmarca l'anunci en les polítiques metropolitanes de lluita contra les desigualtats
Imatge d'arxiu d'agents dels Mossos traslladant un detingut / CME
Detingut un home que passejava amb una arma de foc a la mà a l’Eixample
Notícia: Detingut un home que passejava amb una arma de foc a la mà a l’Eixample
Comparteix
Els Mossos han capturat l'individu, que ha apretat a córrer quan la Guàrdia Urbana tractava d'identificar-lo
El metro i bus de Barcelona perden dos de cada 10 viatges de la prepandèmia / David Zorrakino (Europa Press)
El metro i bus de Barcelona perden dos de cada 10 viatges de la prepandèmia
Notícia: El metro i bus de Barcelona perden dos de cada 10 viatges de la prepandèmia
Comparteix
El transport subterrani i el servei d'autobusos registren un 22,9% i un 25,8% menys de desplaçaments que abans de l'esclat de la covid-19
Un grup d'ucraïnesos es manifesta contra la invasió russa a la plaça Catalunya / ESM
Els ucraïnesos critiquen el col·lapse al centre d’acollida de Barcelona
Notícia: Els ucraïnesos critiquen el col·lapse al centre d’acollida de Barcelona
Comparteix
Aixequen l'acampada de la plaça Catalunya i lamenten el retard per obtenir cita a la Fira

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa