Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’AMB crearà un sistema per coordinar la seguretat dels municipis metropolitans
  • CA

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha anunciat la creació d’un sistema integral de seguretat metropolitana. Es tracta d’un nou mètode de coordinació entre els 36 municipis de l’ens. “Cal reforçar la nostra autoritat i actuar sobre el territori en aquells temes que alteren la convivència”, ha defensat en una conferència a Foment del Treball el vicepresident executuiu de l’AMB, Antonio Balmón.

L’AMB compta amb el paraigua del desplegament de polítiques de convivència ciutadana, i en aquest sentit Balmón ha insisit que no es tracta de crear una nova policia d’abast metropolità, sinó de millorar la coordinació entre cossos policials així com la protecció de les platges i entorns naturals gestionats per l’AMB.

Conferència d’Antonio Balmón aquest dilluns al matí TOT BARCELONA

“L’Àrea Metropolitana de Barcelona està preparada per liderar, orientar i impulsar un sistema integral de seguretat metropolitana”, ha remarcat Balmón. “L’espai públic i la convivència no es poden degradar, no ens ho podem permetre. I les polítiques de seguretat no es poden desenvolupar només a escala local”, ha afegit Balmón en el cicle de diàlegs ‘Fer metròpoli’, organitzat per RethinkBCN, revista de la Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials de Foment del Treball.

L’anunci es fonamenta en l’article 14 de la llei de l’AMB, que contempla l’actuació metropolitana en benefici de la cohesió social i territorial i preveu polítiques en matèria de convivència ciutadana. “No parlo d’un desig, parlo d’una determinació ferma”, ha precisat Balmón. I ha recordat que 12 municipis de l’AMB ja comparteixen un sistema intel·ligent de seguretat i prevenció anomenat M7.

L’AMB obrirà un diàleg amb la Generalitat i els governs locals) i impulsarà la coordinació i cooperació entre les diferents policies locals. També promourà plans de seguretat nocturna a tot el territori metropolità, amb desplegament de càmeres, reforç de l’enllumenat públic, eradicació de racons insegurs, serveis de vigilància nocturna, parades a demanda de busos nocturns o creació de mapes d’espais urbans segurs. Igualment, elaborarà plans de prevenció específics per a les zones del litoral i els espais naturals metropolitans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa