Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Cau un saquejador de pàrquings amb mig centenar de robatoris
  • CA

Un lladre hauria comès mig centenar de robatoris en saquejar vehicles aparcats en 19 pàrquings de l’Hospitalet de Llobregat. Els Mossos n’han anunciat la detenció aquest dimecres, després que la setmana passada caigués una banda especialitzada en aquestes sostraccions a garatges de Barcelona.

L’acusat seleccionava cotxes que poguessin contenir eines de treball de valor, com ordinadors, i també buscava bicicletes i patinets emmagatzemats a les places d’aparcament particulars. Ha declarat davant del jutge, que l’ha deixat en llibertat amb càrrecs i li ha aplicat la nova mesura acordada entre policia i justícia per aquests delinqüents especialitzats i molt reincidents: una ordre de prohibició d’accés a pàrquings de la ciutat. Si la infringeix i l’enxampen, pot anar a presó.

La investigació va començar a mitjans de l’any passat al barri de Collblanc, a la frontera amb la capital catalana. La policia va detectar-hi un increment sobtat dels robatoris amb força a l’interior de vehicle en diversos pàrquings propers entre sí. “Gràcies a les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat i les gestions d’investigació, els agents van aconseguir identificar el presumpte autor”, explica en un comunicat.

L’home va ser arrestat dimecres passat, 9 de març. Té 36 anys i 31 antecedents policials. Segons els Mossos, el seu modus operandi era molt estable i simple: “La majoria de vegades aprofitava la sortida o entrada dels usuaris per accedir a l’interior de les instal·lacions i trencar els vidres dels vehicles amb l’objectiu d’endur-se els objectes de valor del seu interior”. Una dotació policial el va detenir in fraganti mentre cometia un altre robatori en un pàrquing de l’Hospitalet.

La policia li atribueix concretament 49 robatoris en força, 2 furts d’objectes depositats dins de vehicles i 4 furts de bicicletes i patinets. Tots els delictes els hauria comès en 9 mesos: de juny del 2021 a febrer de 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa