Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos investiguen la mort d’una persona sense llar a Horta
  • CA

Els Mossos d’Esquadra investiguen la mort d’una persona a Horta. Tal com ha avançat la periodista Anna Punsí i ha pogut confirmar el TOT Barcelona, la policia catalana ha iniciat un procés per tal d’esclarir els fets. Des de la Fundació Arrels confirmen a aquest diari que la víctima es deia Assad i, almenys, feia dos anys que vivia al carrer, sense recursos econòmics suficients per pagar el lloguer d’un habitatge o habitació. “Era una persona molt coneguda i molt estimada”, lamenta Ferran Busquets, president d’aquesta entitat.

A hores d’ara queden molts detalls per esclarir, així com la causa de la mort. De totes maneres, des de l’organització que treballa per acabar amb el sensellarisme, indiquen que “hi ha indicis de criminalitat”. Aquest fet suposaria que ha estat un homicidi i, per tant, que hi ha algú que ha assassinat aquesta persona. De moment, però, no es pot confirmar que el motiu hagi estat aporofòbia, la fòbia a les persones pobres.

“Si tingués un habitatge, no li hagués passat”, afirma rotund Busquets. “I el 46% de les persones [sense casa] diuen que han patit agressions”, lamenta. Des d’aquesta organització fa anys que reclamen la política del Housing First, que consisteix a oferir allotjament a tota aquella persona en situació de vulnerabilitat extrema per ajudar-la a sortir d’aquesta situació.

Moren 42 persones sense llar a Barcelona el 2021

El 2021 han perdut la vida al carrer 42 persones que no tenien on més on dormir que al ras, segons el balanç que ha fet la Fundació Arrels. La majoria han estat homes, un 88%, i en menor mesura dones, el 12%. Aquesta entitat ha atès 2.103 persones sense llar al llarg de l’any passat, el 30% de les quals per primera vegada el 2021.

Els experts solen explicar que elles estan encara més invisibilitzades que ells i pateixen amb més cruesa aquesta situació. També és cert que acostumen a tenir una xarxa de suport més àmplia que els homes, que tenen més probabilitats d’acabar dormint directament a terra, mentre que les dones de vegades es veuen coaccionades a haver d’escollir entre la intempèrie o un sostre a canvi de favors de tota mena.

Més notícies
El dibuixant Miquel Fuster / Fundació Arrels
Mor Miquel Fuster, el dibuixant que va sobreviure als carrers de Barcelona
Notícia: Mor Miquel Fuster, el dibuixant que va sobreviure als carrers de Barcelona
Comparteix
L'il·lustrador va reflectir els 15 anys que va viure sense sostre en un còmic i en un bloc
Pancartes contra el nou alberg per a sensellar amb addiccions al Baix Guinardó / ACN
Els síndics es mullen sobre l’alberg per a persones amb addiccions del Guinardó
Notícia: Els síndics es mullen sobre l’alberg per a persones amb addiccions del Guinardó
Comparteix
L’escola Mas Casanovas tem que la proximitat de l’equipament incideixi en les properes matriculacions
El Nuno, que viu en una nau amb la seva dona i dos fills, fotografiat a Glòries / JR
Tota una vida refugiat en naus buides de Barcelona: “No ens ofereixen res”
Notícia: Tota una vida refugiat en naus buides de Barcelona: “No ens ofereixen res”
Comparteix
El Nuno posa cara a l'infrahabitatge que persisteix a Barcelona: va arribar fa 26 anys i mai no ha disposat d'un pis estable
Una persona en situació de sensellarisme dormint al carrer / David Zorrakino (Europa Press)
Moren 42 persones sense llar a Barcelona el 2021
Notícia: Moren 42 persones sense llar a Barcelona el 2021
Comparteix
La Fundació Arrels ha atès en l'últim any 2.103 homes i dones que viuen al ras

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Susana a abril 08, 2022 | 21:45
    Susana abril 08, 2022 | 21:45
    Molt conegut sí, però molt estimat??? Com es nota que no anava cada dia a fer les seves necessitats a la porta de casa teva o al teu carrer, ni tenies que creuar-te'l begut i drogat quan anaves amb els teus fills. No desitjo la mort de ningú, però dir que era estimat em fa al•lucinar una mica la veritat.
  2. Icona del comentari de: Daniel a juny 04, 2022 | 05:46
    Daniel juny 04, 2022 | 05:46
    Tota la raó a la Susana. El posen com una persona estimada pel barri i quan jo me.l trovaba per la nit no sabia si passar pel davant o canviar de carrer pels crits que feia. Que l.alcohol i la misèria et destrueixen no ho dubto i ho entenc però aquest revestiment de bondat i estima és absurd.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa