Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Moren 42 persones sense llar a Barcelona el 2021
  • CA

42 persones sense llar han mort a Barcelona aquest 2021. Homes, la majoria, i dones, una minoria, que eren veïns. i veïnes de la ciutat, que han perdut la vida al carrer, sense un sostre on aixoplugar-se. Aquest és el balanç que ha fet públic aquest dimarts la Fundació Arrels. Aquesta entitat ha atès 2.103 persones sense llar en els últims 12 mesos, el 30% de les quals per primera vegada el 2021.

El 88% són homes i el 12% són dones. Els experts solen explicar que elles estan encara més invisibilitzades que ells i pateixen amb més cruesa aquesta situació. També és cert que acostumen a tenir una xarxa de suport més àmplia que els homes, que tenen més probabilitats d’acabar dormint directament a terra, mentre que les dones de vegades es veuen coaccionades a haver d’escollir entre la intempèrie o un sostre a canvi de favors de tota mena.

“Durant el 2021 hem visitat 844 persones, un 24% més que el 2020 i un 59% més que l’any 2019. També hem pogut estar més intensament amb les persones”, expliquen. Tot això en un context marcat encara per la pandèmia de la Covid-19. Arrels, juntament amb altres organitzacions sense afany de lucre i del tercer sector han repartit, entre d’altres, mascaretes a aquestes persones que viuen soles o en petits grups, però al carrer. “Acabem l’any amb un equip de carrer més fort que està visitant més persones que viuen al ras i detectant necessitats, i amb més places d’allotjament per garantir estabilitat, seguretat i protecció a les persones”, ha afirmat el director d’Arrels, Ferran Busquets.

488 persones han fet servir el servei de dutxes de què disposa aquesta organització. Quant al rober, un total de 772. En total, 1.487 homes i dones han fet ús dels serveis que ofereix aquesta organització, que assegura que la pandèmia “ha provocat canvis en el funcionament” del centre, amb “l’aforament limitat i les mesures de protecció” com algunes de les diferències més dràstiques. Les persones en situació de sensellarisme allotjades per la Fundació Arrels han sigut 249. “35 persones han començat a viure en pisos; d’aquestes persones, 20 vivien directament al carrer i les altres pernoctaven al Pis Zero o en habitatges inestables”, han informat des d’Arrels, que també ha orientat 671 persones sense llar que no sabien on demanar ajuda.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Dolores a gener 05, 2022 | 20:38
    Dolores gener 05, 2022 | 20:38
    Algo así no debería pasar pero pasa y lo peor es que todos tenemos culpa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa