Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els síndics es mullen sobre l’alberg per a persones amb addiccions del Guinardó
  • CA

L’alberg per a persones sense llar amb addiccions obria portes al Baix Guinardó el 12 de març, malgrat l’oposició veïnal. És una finca d’Horta-Guinardó, l’antic Hotel Aristol, situat davant de l’escola Mas Casanovas. Famílies d’aquest centre educatiu i residents a la rodalia ja van manifestar-se en diverses ocasions en contra de l’obertura de l’alberg per la proximitat a l’alumnat.

I ara les queixes s’han materialitzat tant al síndic de Barcelona com al de Catalunya. Tots dos han rebut al voltant d’una trentena de queixes de famílies de l’escola i de veïns, en què expressen la seva preocupació per l’afectació que pot tenir en la demanda de famílies per portar els seus fills a aquesta escola. En aquest sentit, l’escola recorda que els darrers anys s’ha treballat molt per donar un nou impuls al centre i tem que l’emplaçament de l’equipament pugui incidir en aquesta trajectòria de treball i en les properes matriculacions.

Els síndics han respost amb una comunicació conjunta en què expressen que els centres d’acollida per a la recuperació de persones sense llar amb addiccions són “serveis destinats a l’atenció sociosanitària de persones en situació de vulnerabilitat i a garantir els seus drets bàsics, i que la ubicació d’aquests centres en zones urbanes és necessària per promoure l’accessibilitat i la normalització de la seva atenció”. Ara bé, les dues institucions envien un missatge a les administracions: “Han d’analitzar quin impacte generen sobre els drets de terceres persones, a fi d’adoptar les mesures compensatòries o preventives necessàries i valorar si hi ha alternatives d’ubicació que el minimitzin”.

Una escola amb complexitat educativa

En un altre punt de la comunicació, també constaten que l’escola en qüestió és “un centre amb el 41,3% d’alumnat amb necessitats educatives específiques”, de manera que “la ubicació del centre d’acollida al costat de l’escola en pot afectar la imatge si s’identifica com un fet negatiu per part de les famílies de la zona”.

El centre fa unes funcions semblants a les de qualsevol alberg per a sense llar i cobreix necessitats bàsiques com oferir un lloc on dormir i menjar calent. A més, però, fa un acompanyament personalitzat de cada resident perquè pugui recuperar-se de l’addicció que pateix. Un equip mèdic i social l’atén i l’encamina cap a posteriors recursos d’inclusió social.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a març 25, 2022 | 06:08
    Anònim març 25, 2022 | 06:08
    Increíble
  2. Icona del comentari de: Antonio Fuertes a març 25, 2022 | 23:13
    Antonio Fuertes març 25, 2022 | 23:13
    En realitat nomes en un petit lloc a on malviuran 50 persones amb adiccions croniques, que no reunei x casi cap de les condicions de un centre sociosanitari i sera una mini presso en un modern i petit hotel, sense pati, zones comunes adients, ni jardi. Que no serveix per aquest projecte i devant de un col.legi de nens petits, sense cap estudi per els nens vulnerables. Malviuran a la espera de un lloc adient a les seves malalties, sense esperançes de futur inmediat, ja que no reuneix bones condicions per ningu .... demanem la reubicacio en un bon lloc per ells!
  3. Icona del comentari de: Antonio Fuertes a març 25, 2022 | 23:14
    Antonio Fuertes març 25, 2022 | 23:14
    En realitat nomes en un petit lloc a on malviuran 50 persones amb adiccions croniques, que no reuneix casi cap de les condicions de un centre sociosanitari i sera una mini presso en un modern i petit hotel, sense pati, zones comunes adients, ni jardi. Que no serveix per aquest projecte i devant de un col.legi de nens petits, sense cap estudi per els nens vulnerables. Malviuran a la espera de un lloc adient a les seves malalties, sense esperançes de futur inmediat, ja que no reuneix bones condicions per ningu .... demanem la reubicacio en un bon lloc per ells!
  4. Icona del comentari de: Antonio Fuertes a març 25, 2022 | 23:39
    Antonio Fuertes març 25, 2022 | 23:39
    Tot es una gran farsa! ??

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa