Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor Miquel Fuster, el dibuixant que va sobreviure als carrers de Barcelona

El dibuixant i il·lustrador Miquel Fuster ha mort als 78 anys. L’obra gràfica més recent de Fuster va estar marcada pels 15 anys en què va viure al carrer a Barcelona, com ha recordat la Fundació Arrels, referent a la capital catalana en socórrer i vetllar pels drets de les persones sense sostre.

Va dedicar els darrers anys de la seva vida a explicar que viure a la intempèrie no és una cosa normal“, ha destacat Arrels en un comunicat aquest dijous, en què ha anunciat la defunció. La fundació ha subratllat que la contribució de Fuster ha resultat “fonamental per donar a conèixer a la ciutadania què significa viure al carrer“. El dibuixant ho va aconseguir en especial amb el seu cómic Miguel, 15 años en la calle, una autobiografia il·lustrada de la llarga temporada que va sobreviure sense llar.

Fuster no va abandonar els llapissos quan va quedar-se sense sostre i va seguir dibuixant mentre s’esmerçava per sortir-se’n a la intempèrie. A més, mantenia un blog personal, on publicava reflexions i dibuixos, on plasmava sense embuts la dures condicions de vida que els sensesostre suporten sense recer on aixoplugar-se. “Soc professional del còmic i pintor i he passat 15 anys de la meva vida al carrer. Vull tornar a guanyar-me la vida pintant i espero que aquest bloc m’hi ajudi”, es presentava a la web.

A banda, l’il·lustrador va prendre part en les freqüents xerrades amb què Arrels apropa a alumnes i a joves el relat de supervivència de gent que s’ha vist mancada de llar. També va exposar les seves il·lustracions i va col·laborar en les habituals campanyes amb què Arrels reclama a les institucions garantir que ningú dormi al carrer a Barcelona, un sense sentit que un miler de persones pateix cada nit a la ciutat. Almenys 17 persones van morir el 2021 a la capital sense haver-se alliberat del carrer.

Més notícies
Una de les pintures aborígens australianes que s'exhibeixen a l'exposició 'Traços' / Museu Etnològic

El Museu Etnològic convida a descobrir la pintura aborigen australiana

Notícia: El Museu Etnològic convida a descobrir la pintura aborigen australiana
Comparteix
Estela Ocampo i Jorge Carrión oferiran una conferència en el marc de l'exposició 'Traços' el proper 31 de març a les 19h
Ciutat de la Justícia, on s'aglutinen sales i jutjats d'instrucció / Wikimedia - Zarateman

Es reactiva el segon jutjat de delictes lleus de Barcelona

Notícia: Es reactiva el segon jutjat de delictes lleus de Barcelona
Comparteix
El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) accedeix a les demandes de Junts per Catalunya i del món econòmic
Enric Reverté, amb part de la multitud d'objectes de Tintín que atresora el consolat de Sildàvia / Jordi Play

El consolat de Tintín marxa de Barcelona

Notícia: El consolat de Tintín marxa de Barcelona
Comparteix
L'oficina del país imaginari de Sildàvia a la capital es trasllada a una altra població catalana i seguirà expedint passaports i DNI del país fictici
Futur parc de la Marina del Prat Vermell / Ajuntament de Barcelona

Els 5 nous parcs i jardins que prepara Barcelona

Notícia: Els 5 nous parcs i jardins que prepara Barcelona
Comparteix
L'Ajuntament anuncia un pla d'inversions per millorar 32 espais verds

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa