Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Museu Etnològic convida a descobrir la pintura aborigen australiana
  • CA

El Museu Etnològic i de Cultures del Món acollirà una conferència el proper 31 de març a les 19.00 hores que tractarà sobre la pintura aborigen australiana, protagonista de l’àmplia exposició Traços que s’exhibeix fins el 15 de maig. La comissària de la mostra, Estela Ocampo, i l’escriptor Jorge Carrión conversaran sobre la selecció de pintures que aplega l’exposició que el Museu Etnològic exhibeix.

Estela Ocampo és especialista en art primitiu i dirigeix el Centre Investigador en Art Primitiu i Primitivisme de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Carrión imparteix classes de literatura contemporània a la UPF i, a més, és escriptor, crític i especialista en art aborigen contemporani. Ha escrit Australia, un viaje, un llibre que relata el recorregut de l’autor per la costa est i oest del país a la recerca del rastre d’emigrants espanyols a les antípodes.

La conferència versarà sobre les obres que acull Traços. Pintura aborigen australiana: tradició i contemporaneïtat. La mostra té com a punt de partida una àmplia selecció de pintures sobre escorça d’eucaliptus de les col·leccions que es conserven al museu, fetes al voltant dels anys 1960 i 1970.

Una de les pintures aborígens australianes que s'exhibeixen a l'exposició 'Traços' / Museu Etnogràfic
Una de les pintures aborígens australianes que s’exhibeixen a l’exposició ‘Traços’ / Museu Etnològic

Estructurada en tres àmbits i precedida per un espai introductori, Traços obre aquesta selecció de pintures a derives i debats contemporanis, com ara la irrupció de l’art aborigen australià en l’escena artística internacional o l’interès d’artistes contemporanis d’arrels indígenes per aquesta expressió creativa, com és el cas de Brook Andrew i Judy Watson, en una crítica al passat colonial australià i als comportaments neocolonials en general.

La sessió és gratuïta i tindrà lloc a la sala de l’exposició  temporal en la seu del Museu Etnològic i de Cultures del Món situada al número 12 del carrer Montcada, al districte de Ciutat Vella. L’aforament és limitat i cal fer reserva prèvia. La conversa entre Ocampo i Carrión serà retransmesa en directe a través del Facebook i el Youtube del Museu Etnològic. També es podrà seguir a la pàgina de Barcelona Cultura. Per a més informació i reservar places, es pot contactar a través del telèfon 93.256.23.00 o al correu [email protected].

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa