Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos condecoren una agent que va ajudar a néixer un nadó a Barcelona
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han condecorat aquest dijous la Sílvia, una agent de la unitat de ‘Protecció de persones i béns’ que va ajudar a néixer un nadó a Barcelona. La protagonista dels fets ha explicat que circulaven amb una furgoneta dels Mossos per la ronda de Dalt quan un taxista se’ls va posar en paral·lel per demanar auxili. Duia una dona al cotxe a punt de parir. “Vam posar els llums prioritaris i acústics, i vam obrir pas fins a l’Hospital de la Vall d’Hebron”, recorda la mateixa protagonista dels fets. Quan van arribar a l’hospital, l’agent va haver de passar a l’acció.

Durant el camí, recorda la Sílvia, la dona “cridava” i van afanyar-se a arribar al destí en tan sols 5 minuts. A les portes de l’hospital, quan la Sílvia va obrir el taxi per avisar a la mare que els metges estaven a punt d’arribar, va trobar-se “una dona completament cansada”, fet que la va dur a mirar “per sota del pantaló”. “Vaig veure el que semblava el cap d’un nadó”, recorda l’agent. “De seguida vaig baixar-li el pantaló, vaig agafar el cap del nadó i en pocs segons va aparèixer a les meves pròpies mans”, conclou.

Els nervis del taxista

A la història encara li queda un gir final. El taxista va alertar els policies que el nen no plorava i tot seguit els va explicar que n’era el pare. “Automàticament vaig girar cap al nen i vaig veure que començava a obrir els ulls i la boca, vaig deslligar-lo del condó umbilical i el vaig posar al pit de la mare”, relata la Sílvia. En aquell moment van aparèixer els metges, que van endur-se la mare a dins. “Em vaig quedar amb el pare”, que segurament encara continuava nerviós. Així acaba una història que mai oblidarà la Sílvia, una agent que té clar que “ha sigut una de les accions més agraïdes que he fet a la meva carrera policial”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa