Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aena cedeix a les demandes del taxi i el sector desconvoca les protestes

Victòria del sector del taxi en una nova demostració de força. El col·lectiu ha decidit desconvocar les protestes previstes per aquest dijous després d’aconseguir el compromís d’Aena, que ha accedit a introduir algunes de les millores que proposaven els representants sindicals per facilitar la feina dels taxistes a l’aeroport del Prat i erradicar l’activitat dels conductors ‘pirates’.

Segons ha explicat el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, després de la reunió que ha mantingut aquest dimecres a la tarda amb la directora de l’aeroport del Prat, Sònia Corrochano, el sector ha sortit “satisfet” amb el posicionament d’Aena, que ha acabat cedint a la majoria de les peticions que en les darreres setmanes ha traslladat el col·lectiu. En concret, Corrochano s’ha compromès a instal·lar tres cartells lluminosos a la zona d’arribades de la T1 per indicar la ubicació dels taxis, obrir una segona rampa d’accés a la parada, reforçar la cartelleria als ascensors i introduir una ‘rosa dels vents’ amb indicacions sobre totes les opcions de transport.

Dos mesos de marge per introduir les millores

La previsió és que aquestes millores es posin sobre el terreny en un termini d’entre sis i vuit setmanes, que els taxistes consideren “raonable”. De fet, el col·lectiu està tan satisfet que ha optat finalment per desconvocar el quart dia de protestes a l’aeròdrom barceloní i ara vetllarà pel compliment de les mesures acordades. A més llarg termini, Aena també s’hauria compromès a altres millores, com el pintat i el canvi de l’estructura de la zona de recollides, previst per a la tardor. D’altra banda, per al 2024 està projectat un gran restaurant a la zona de recollides.

El sector del taxi, però, continuarà durant les pròximes setmanes amb el patrullatge de les terminals de l’aeroport del Prat per evitar que els conductors ‘pirates’ puguin recuperar la seva activitat un cop rebaixat el suflé de l’ofensiva del col·lectiu per erradicar la seva activitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa