Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La reunió amb Aena frena les mobilitzacions del taxi a l’aeroport del Prat

La primera jornada de mobilitzacions del sector del taxi ha aconseguit forçar una reunió amb Aena per abordar la problemàtica dels conductors ‘pirata’ a l’Aeroport del Prat. El col·lectiu ha decidit en assemblea aquest dilluns desconvocar la marxa lenta prevista per aquest dimecres després de tancar una reunió amb la directora de l’aeròdrom barceloní, Sònia Corrochano, que tindrà lloc dimecres i en la qual hi seran presents els Mossos d’Esquadra, les associacions del taxi i l’Institut Metropolità del Taxi (IMET).

La protesta d’aquest dilluns ha consistit en una marxa que han encetat els taxistes des de la seva zona d’espera, situada a uns 500 metres de la T1, fins a la zona de recollides de passatgers a la terminal en marxa lenta fent sonar els seus clàxons. Un cop allà, els taxistes han pujat el vestíbul de la zona d’arribades, on han celebrat una assemblea amb més d’un centenar de persones.

En aquesta trobada és on s’ha decidit suspendre la marxa lenta prevista per aquest dimecres després que tant el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, divendres passat, com Corrochano hagin accedit a reunir-se amb el col·lectiu. No obstant això, el sector manté la convocatòria per fer sonar els clàxons aquest dimarts cada mitja hora en intervals de dues hores a la zona on recullen els viatgers.

Bateria de peticions

Cal recordar que entre les peticions que el sector ha posat sobre la taula del Govern i de l’ens gestor aeroportuari destaquen la instal·lació d’un estand informatiu per guiar els viatgers que arribin al Prat cap al taxi, treure els pivots que impedeixen l’entrada a la zona dels taxis amb els carros amb maletes i millorar la senyalització, a més d’advertir per megafonia que el taxi oficial és “groc i negre” i que s’hi accedeix mitjançant les “parades oficials” per evitar la temptació dels turistes de caure en el parany dels conductors ‘pirates’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa