Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Interior denuncia 90 taxis ‘pirata‘ a l’aeroport des de principis d’any

Des que va començar l’any, el Departament d’Interior ha inspeccionat prop de 600 vehicles, 588 concretament, pels voltants de l’Aeroport del Prat i, arran d’aquestes inspeccions, ha denunciat una norantena de ‘taxis pirata‘, és a dir, conductors que operaven com a taxistes de forma il·legal, ja que ho feien amb el seu vehicle particular. Aquestes xifres són la resposta que ha donat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena als comentaris del portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, que titllen el Govern i Aena d’actuar “passivament”. De fet, Álvarez ha xifrat en la roda de premsa d’aquest matí entre 800 i 1.000 els serveis que el col·lectiu deixa de fer a causa d’aquesta activitat fraudulenta.

“Estem posant recursos, però si hi ha la percepció que en calen més, naturalment que en posarem”, ha afirmat Elena. A banda de les xifres que ha exposat, el conseller ha defensat també que els controls de les unitats de trànsit “donen resultats” i ha volgut remarcar que hi ha un interès fluid amb el sector afectat per erradicar aquest tipus de pràctiques. “Tenim la convicció que no pot haver-hi intrusisme laboral”, ha conclòs Elena.

Segons el Departament d’Interior, durant aquest primer trimestre s’han produït pràcticament la meitat de les intervencions que es van produir en tot l’any passat, quan es van inspeccionar 1.200 vehicles i se’n van denunciar 400 per actuar com a ‘taxis pirates’.

Quatre dies de protestes

El sector del taxi ha convocat una nova tongada de protestes aquest cop per denunciar l’increment de conductors ‘pirates’ a l’aeroport del Prat. Els taxistes preveuen dur a terme diferents mobilitzacions durant quatre dies, que ja van començar ahir i han anat succeint durant tot el dia d’avui. De cara dimecres, els taxistes han preparat una marxa lenta entre la T1 i la T2. La nova tongada de protestes culminarà dijous amb una nova “invasió” del vestíbul de la T1 i amb la celebració una assemblea per decidir si es continua amb les mobilitzacions al centre de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa