Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El taxi convoca quatre dies de protestes al Prat pels conductors ‘pirata’
  • CA

El sector del taxi ha convocat una nova tongada de protestes aquest cop per denunciar l’increment de conductors ‘pirates’ a l’aeroport del Prat. Així ho ha anunciat aquest dimarts al matí en una roda de premsa el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, que ha xifrat entre 800 i 1.000 els serveis que el col·lectiu deixa de fer a causa d’aquesta activitat fraudulenta.

Els taxistes preveuen dur a terme diferents mobilitzacions durant quatre dies que arrencaran dilluns amb una acció “sorpresa” al vestíbul de la T1, una “invasió” a la terminal en qüestió i una aturada del servei inclosa, entre deu del matí i dotze del migdia aproximadament. De cara a dimarts, el sector organitzarà una “xiulada infernal” a la zona d’arribades de l’aeròdrom barceloní durant 30 minuts cada dues hores, i dimecres, una marxa lenta entre la T1 i la T2. La nova tongada de protestes culminarà dijous amb una nova “invasió” del vestíbul de la T1 i amb la celebració una assemblea per decidir si es continua amb les mobilitzacions al centre de la ciutat.

En aquesta compareixença, Álvarez ha explicat que durant les darreres setmanes els taxistes s’han organitzat en patrulles d’entre dos i tres taxistes per controlar l’activitat d’aquests conductors a l’aeroport del Prat, una ofensiva que ha aconseguit expulsar gairebé una cinquantena d’aquests ‘pirates’, que capten turistes il·legalment per transportar-los al centre de la ciutat i a qui cobren uns 880 euros per trajecte, davant els 30 euros aproximadament que factura el taxi pel mateix trajecte.

“Passivitat” i bateria de mesures

El col·lectiu vol denunciar d’aquesta manera la “passivitat” del Departament d’Interior en el control d’aquesta activitat i també carrega contra la directora de l’aeroport, Sonia Corrochano, i contra Aena, de la qual Álvarez ha dit que “és un desastre” i ha acusat de posar-se “sempre de perfil” davant els problemes del taxi. Entre les peticions que trasllada el sector al Govern i a l’ens gestor aeroportuari destaquen la instal·lació d’un estand informatiu per guiar els viatgers que arribin al Prat cap al taxi, treure els pivots que impedeixen l’entrada a la zona dels taxis amb els carros amb maletes i millorar la senyalització, a més d’advertir per megafonia que el taxi oficial és “groc i negre” i que s’hi accedeix mitjançant les “parades oficials”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: En fi a abril 11, 2023 | 15:51
    En fi abril 11, 2023 | 15:51
    taxi = màfia I el tito n'és el capo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa