Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arrenquen quatre dies de protestes del taxi pels conductors ‘pirata’

El matí d’aquest dilluns quedarà marcat per la posada en marxa de les noves protestes del sector del taxi. Tindran una durada de quatre dies, l’escenari serà l’Aeroport del Prat i el motiu la presència de taxistes sense llicència que recullen clients a la zona d’arribades d’aquestes instal·lacions. Les protestes les ha convocat Élite Taxi per la “inacció” d’Aena davant d’aquesta realitat.

La primera protesta, concretament, començarà a les 10 hores d’aquest dilluns, quan es farà una “invasió de taxistes” a la zona d’arribades de la Terminal 1 (T1) que es preveu allargar fins a les 12 hores. Per al dimarts, la idea és fer sones les botzines dels taxis en diversos moments del dia. El dimecres es farà una marxa lenta entre les dues terminals que podria alterar el servei de l’aeroport, com “bloquejar les entrades i sortides per carretera”. El dijous es produirà una escena similar a la de dilluns amb una “segona invasió” en el vestíbul de la T1. Amb tot, els taxistes demanen mesures de control i de reducció dels anomenats taxistes ‘pirates’.

90 ‘taxis pirata” denunciats

En els darrers dies, taxistes d’Élite Taxi s’han personat diverses vegades a l’aeroport per expulsar aquesta mena de conductors. Per part seva, el Departament d’Interior va anunciar fa uns dies que havia inspeccionat prop de 600 vehicles, 588 concretament, pels voltants de l’aeroport i, arran d’aquestes inspeccions, havia arribat a denunciar una norantena de ‘taxis pirata‘.

Tanmateix, Interior es va comprometre amb els representants dels taxistes a ampliar el nombre d’agents destinats als controls policials del prat per frenar l’auge de conductors que ofereixen aquests serveis il·legals. Segons va explicar el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, però, aquest augment d’efectius encara no es farà, sinó que s’implementarà a partir del mes d’agost coincidint amb l’entrada en servei d’una nova promoció d’agents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa