Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos d’Esquadra tindran una nova comissaria a Barcelona

La conselleria d’Interior i el Port de Barcelona han arribat a un acord per incorporar una nova comissaria dels Mossos d’Esquadra a les instal·lacions portuàries. L’acord contempla la cessió de dos equipaments del Port al cos policial que estaran adaptats a les seves necessitats. Això sí, encara caldrà esperar per veure els Mossos en aquesta nova ubicació, ja que el traspàs es farà després de la Copa Amèrica, un cop l’espai quedi alliberat.

El president del Port, Lluís Salvadó, ha indicat que, tot i tenir un cos propi de Policia Portuària, és important enfortit “la col·laboració amb els Mossos, que és qui té les competències en matèria de seguretat ciutadana”. Salvadó ha destacat que és un pas “molt important” per a tot l’equipament, però “molt especialment” per al Port Vell. Sobre les atribucions que tindrà la policia catalana, l’acord especifica que els Mossos, a partir de 2024, assumiran les funcions que li són pròpies i també donaran suport a la Policia Portuària allà on aquesta no pugui arribar.

Sense lloc per ubicar la comissaria

Ni el Port ni Interior especifiquen el lloc exacte on s’ubicarà la comissaria. De moment, el conseller Joan Ignasi Elena ha explicat que el seu departament ha iniciat els tràmits per enviar els requisits tècnics que necessita per a la ubicació de la comissaria. D’altra banda, és el port qui ha de buscar l’espai més adequat en funció del que demani Interior. El que tots dos han deixat clar és que els possibles espais per a la nova comissaria en aquests moments estan ocupats i, per això, l’arribada dels Mossos al Port es demorarà una mica en el temps.

En cap cas la comissaria estarà llesta abans de la Copa Amèrica, fet que no impedirà als Mossos fer la seva feina. “Dins d’aquí es farà el pla funcional dels diferents operatius i quina responsabilitat tindrà cadascú”, ha dit Elena durant la presentació de l’acord. Paral·lelament, també ha explicat que es crearà un centre de coordinació durant el gran esdeveniment que comptarà amb altres cossos policials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa