Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port preveu un rècord de creuers que començaran o acabaran a Barcelona

La batalla pel futur dels creuers continua a Barcelona. Mentre que l’Ajuntament continua insistint que cal limitar-los, el Port segueix amb la seva recuperació. L’entitat portuària preveu unes 800 escales aquest any, un 58% de les quals tindran Barcelona com a port base. Això vol dir que pràcticament sis de cada deu creuers que trepitgin el port començaran o acabaran el seu recorregut a Catalunya. Unes xifres que, en cas de complir-se, suposarien un nou rècord i una “fita important”, segons els responsables del Port.

Què implica això? Tal com recull l’ACN, des del Port apunten que aquest fet facilita a Barcelona un tipus de turista de més valor afegit, amb una despesa diària de 230 euros per persona. Aquest és un dels motius que porta als responsables del Port a apostar per aquest tipus de creuers, que alhora consolidarien -diuen- el Port com a referència del Mediterrani.

Creuers més sostenibles

L’altra gran novetat que s’espera és l’augment de vaixells amb gas natural liquat (GNL), un tipus de combustible que emet entre un 15 i un 20% menys d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle i redueix entre un 30 i un 40% el diòxid de nitrogen que s’envia a l’atmosfera. Un altre factor que des del Port creuen que pot ajudar a la sostenibilitat d’aquesta activitat és que el 62% de les naus que atracaran a Barcelona tindran menys de 10 anys de vida.

Barcelona demana per carta a la Generalitat una regulació

Mentrestant, l’Ajuntament ha fet el pas de demanar formalment a la Generalitat que reguli els creuers que atraquen a Barcelona. A través d’una carta adreçada a la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, la tinent d’alcaldia, Janet Sanz, li ha recordat que ja van acordar “prendre mesures que assegurin el benestar del veïnat, evitant la saturació a l’espai públic” en una trobada el passat mes de juliol. Sanz li demana una reunió d’urgència per abordar aquestes mesures, que encara no han arribat mai.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pol a març 28, 2023 | 20:34
    Pol març 28, 2023 | 20:34
    Una molt mala notícia. Temps. El més patètic és que ens ho intenteu vendre com una cosa posititiva, sou molt folls.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa