Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament reclama a la Generalitat regular els creuers a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona reclama regular amb urgència el volum de creuers que arriben a la ciutat, un dels temes que ha generat més controvèrsia en els darrers anys. Per aquest motiu, el Consistori exigeix a la Generalitat concertar una reunió el més ràpid possible per tractar aquesta problemàtica. A través d’una carta adreçada a la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, la tinent d’alcaldia, Janet Sanz, expressa que ja “es va acordar prendre mesures que assegurin el benestar del veïnat, evitant la saturació a l’espai públic” en una trobada el passat mes de juliol, però que aquestes mesures no han arribat mai.

“A dia d’avui, no ens consta que per part de la Generalitat, el Port o l’Estat s’hagi endegat cap actuació concreta ni a curt, mitjà o llarg termini”, afirma Sanz. De fet, des de l’Ajuntament alerten que CLIA, la patronal del sector, preveu que aquest estiu s’assoliran xifres de rècord, semblants a les del 2019, amb pràcticament 3,2 milions de visitants. Unes xifres que des del govern de Barcelona consideren “alarmants”.

La previsió que fan des de la patronal del nombre de creueristes que arribaran a la capital catalana aquest estiu està molt lluny de les demandes que van fer des de l’Ajuntament l’estiu passat: “Aquestes xifres són del tot contradictòries amb les propostes que vam traslladar per reduir a la meitat el nombre de creueristes en temporada alta, amb un límit de 200.000 passatgers al mes o limitar l’arribada de creuers a un màxim de tres al dia”, afirma Sanz.

Aquesta proposta del Consistori s’acosta al model balear, que va establir que al port de Palma només hi arribarien tres creuers al dia per fer-hi escala i un màxim de 8.000 creueristes al dia. Un model del qual l’alcaldessa Ada Colau n’és partidària, i que també s’implementa en altres ciutats com Venècia o Dubrovnik.

La situació de sequera

L’Ajuntament de Barcelona també s’ha mostrat sorprès amb aquestes xifres previstes tenint en compte la greu situació de sequera que viu Catalunya, una situació que ha portat al Govern de la Generalitat a aprovar fa pocs dies la declaració d’excepcionalitat per sequera: “Seria del tot incomprensible que patim l’any menys plujós dels darrers cents anys, però arribin més creueristes que mai”, sentencien.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa