Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Govern respon al president del Port: “Sembla que no ha parlat amb veïns”
  • CA

El Govern d’Ada Colau ha respost al president del Port, Lluís Salvador, que en una entrevista al programa Bàsics ha assegurat que Barcelona no pot reduir el nombre de creuers. El regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha aclarit, també en declaracions a Betevé, que la cosa va de “reduir creueristes o reduir creuers” i ha criticat que Salvador “sembla que no hagi parlat amb els veïns de Barcelona ni el que ens estan demanant”.

La reacció arriba després que des del port barceloní tanquessin de nou la porta a una de les principals propostes de l’Ajuntament. “Sap perfectament que la limitació de vaixells és un acord voluntari i que no hi ha capacitat per fer-ho“, especificava Salvador aquest dimecres. Una percepció amb què també discrepa Badia: “Les mesures són possibles“, diu el regidor, que alhora demana “un lideratge de l’administració pública”. En aquest aspecte, fixa la marida a la Generalitat de Catalunya, responsable de la infraestructura. “El que més ens preocuparia seria que la Generalitat subscrigués les afirmacions del president del Port”, conclou.

Creuers atracats al Port de Barcelona / Europa Press
Creuers atracats al Port de Barcelona | Europa Press

Limitar els creueristes en alguns punts de la ciutat?

L’Ajuntament i el Port segueixen molt distants pel que fa a la gestió que cal fer dels creueristes. Per Salvador, seria interessant estudiar “limitar els creueristes en els punts on generen congestió” i evitar així que s’acumulin en alguns punts de la ciutat. Ara bé, Badia ha reiterat que la solució “no va de posar més xarxes de busos movent turistes”.

D’aquesta forma, el govern municipal tornar a deixar clar que no vol sentir a parlar de distribució de creueristes, sinó d’una limitació d’aquests. Un cavall de batalla constant pels Comuns. Al maig, per exemple, la mateixa alcaldessa va posar d’exemple el cas de les Illes Balears, que l’any passat val limitar l’arribada de creuers a un màxim tres al dia i un límit de 8.000 visitants. “Podríem partir de la proposta de les Balears per estudiar-la per Catalunya”, va afegir.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel BCN a març 16, 2023 | 21:13
    Manel BCN març 16, 2023 | 21:13
    Ara resulta que al Port hi ha "veïns"'...deia un amic que els veïns "són la cosa més egoista i insolidària que existeix". La Ciutat és de.tots no pas de quatre gats....
  2. Icona del comentari de: Joan a març 16, 2023 | 21:15
    Joan març 16, 2023 | 21:15
    ERC com a gestors, uns inútils allà on manen...no donen ni una , sectarisme i frikisme
  3. Icona del comentari de: mala peça a març 17, 2023 | 10:05
    mala peça març 17, 2023 | 10:05
    el badia aquest no té un pam de net, aquest pocapena, està fora de lloc, i no és el més indicat per alliçonar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa