Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port Vell tindrà una rambla elevada i nous espais oberts als veïns

La Copa Amèrica ja està cada cop més a prop, i això fa que el Port de Barcelona tingui més detalls de les diferents reformes que es faran per acollir la 37a edició de l’esdeveniment esportiu. Tal com ha explicat aquest dimecres en una roda de premsa el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, les 17 actuacions que es faran volen, entre altres, rehabilitar i obrir el Port Vell a la ciutadania. Es preveu que totes estiguin enllestides l’agost del 2024 i que suposin una inversió publicoprivada de 86 milions d’euros.

Per part seva, el director de Gerència Urbanística del Port Vell, David Pino, ha començat parlant dels projectes que ja estan en marxa, com són, entre altres, les bases d’alguns dels equips que competiran en aquest reputat esdeveniment. “Aquest estiu ja estaran entrenant a la ciutat”, ha dit. Pel que fa a les 17 actuacions que transformaran el Port Vell, Pino ha destacat la rehabilitació de l’espatller de la bocana Nord, malmès pel medi ambient. En aquest espai s’aixecarà una rambla a la bocana Nova que conduirà a la bocana Nord i, a més, permetrà gaudir de vistes al mar. Aquesta nova rambla estarà conformada per un edifici on hi haurà una terrassa pública de passeig, un restaurant i un espai on explicar la història de trencaones.

L’àmbit dels pescadors també s’obrirà a la ciutadania

Un altre canvi important per a la ciutadania és, tal com ha indicat Pino, la urbanització de la bocana Nord, que en aquests moments no té cap ús. Això vol dir que els barcelonins guanyaran un altre espai públic pel qual moure’s. Tanmateix, s’obrirà a la ciutadania l’àmbit dels pescadors. “La gent podrà visitar-lo”, ha indicat. D’altra banda, es prolongarà l’Espigó de Sant Sebastià per encaixar millor la sorra de la platja i s’habilitarà un servei de bus nàutic que connectarà la Rambla i el moll de Lepant.

També és important posar sobre la taula el paper de l’edifici de l’IMAX. Tal com ha informat Pino, es convertirà en l’America’s Cup House – IMAX Building, que es farà servir per explicar la història i què hi ha darrere del projecte de la Copa Amèrica. Aquest no és l’únic edifici de la zona que viurà canvis. Tanmateix, es preveu la remodelació del Maremàgnum i el sanejament de la Torre de Jaume I. Per part seva, es rehabilitarà el World Trade Center per adaptar-lo millor als temps actuals fent-lo més eficient energèticament i instal·lant plaques fotovoltaiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa