Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquest serà l’impacte econòmic milionari de la Copa Amèrica de Barcelona
  • CA

La Copa Amèrica que se celebrarà l’agost del 2024 a Barcelona tindrà un impacte econòmic de prop 1.200 milions a Catalunya, una xifra que correspon a un 0,5% del PIB català del darrer any i que s’ha de traduir en la creació d’uns 19.000 nous llocs de treball. Així ho ha apuntat aquest dijous el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha avançat d’aquesta manera les conclusions d’un estudi de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) que es publicarà en les pròximes setmanes.

“Volem que el fet d’acollir la Copa Amèrica ens deixi un llegat de transformacions i de prosperitat compartida, que vagi més enllà del valuós impacte de la seva celebració”, ha assegurat Torrent, que ha comparegut en l’acte de presentació de la Fundació Barcelona Capital Nàutica (FBCN). En aquest mateix esdeveniment, el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, ha explicat que la celebració de la competició permetrà avançar amb les actuacions previstes i que serviran de base per “construir el Port Vell del futur”. “Es tracta ja de 18 actuacions públiques i privades amb un compromís creixent que avui representen unes inversions de més de 100 milions”, ha precisat el president de les instal·lacions portuàries de la capital catalana.

Transformació en clau barcelonina i treball conjunt entre administracions

Per la seva banda, la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i vicepresidenta de la FBCN, Laia Bonet, ha remarcat que la Copa Amèrica deixarà a Barcelona “un gran llegat vinculat al mar, amb la transformació del litoral amb el nou Port Olímpic i el Pavelló Blau”, del qual ha dit que estarà a disposició de tota la ciutadania. En la mateixa línia que Torrent s’ha pronunciat el delegat del govern a Catalunya, Carlos Prieto, que ha volgut posar l’accent en el treball conjunt entre les administracions “com una de les claus de l’èxit en els grans esdeveniments”, posant d’exemple altres grans cites com els Jocs Olímpics o la celebració de la Copa Amèrica a València.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Únicament ho demano a març 30, 2023 | 17:22
    Únicament ho demano març 30, 2023 | 17:22
    Aquest "impacte" el repartiran entre tots els barcelonins o se'l repartiran els especuladors de sempre ?
  2. Icona del comentari de: Ai el centralisme barceloní a març 30, 2023 | 20:36
    Ai el centralisme barceloní març 30, 2023 | 20:36
    A Barcelona cap problema amb la copa Amèrica, no surt cap ecologista ni esportista en contra, ni s'hi ha ficat el Lamban. Tots aquests van destruir els jocs d'hivern. Els habitants del Pirineu no tenen dret a guanyar-se la vida, sols han de ser els criats dels barcelonins els caps de setmana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa