Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trias vol tapar la ronda de Dalt i “adaptar” la regulació hotelera
  • CA

Xavier Trias està decidit a recuperar una de les seves propostes de quan era alcalde de Barcelona. El candidat de Junts cobrirà, diu, la ronda de Dalt si guanya les eleccions. Així ho ha deixat anar en una entrevista al Periódico després de criticar algunes polítiques del govern Colau per guanyar verd. El junter considera que tapar la ronda “és mediambientalment molt més interessant que la reforma de Consell de Cent”, al mateix temps que critica el fet que no s’hagi executat aquesta proposta, tot i l’acord assolit el 2015 per fer-ho.

L’administració dels Comuns ho va descartar per l’elevat cost de l’obra. Amb tot, però, Trias considera que la reforma costaria 400 milions d’euros i es pregunta “quant costa [unir] el tramvia”, valorat en 200 milions. Així que “si soc alcalde s’iniciarà la cobertura total de la Ronda de Dalt”, ha especificat. Una obra que, segons els càlculs del candidat de Junts, trigarà entre vuit i deu anys i servirà per guanyar 250.000 metres quadrats de noves zones verdes. “Plantaríem 25.000 arbres i podríem instal·lar-hi 50.000 metres quadrats de plaques solars”, ha detallat.

Trias revertirà algunes regulacions hoteleres i d’habitatge

Preguntat per la regulació que obliga a destinar un 30% dels habitatges de grans promocions immobiliàries a habitatge protegit, Trias ha estat clar: “És una de les coses que anul·larem”, diu. L’exalcalde diu que aquesta proposta “és un fracàs total” i que “no funciona” perquè, assegura, “construïm menys”.

També modificarà la llei de regulació hotelera, un dels grans èxits que se li atribueix a Colau. Segons Tiras, “perdre alguns hotels ens fa perdre turisme que ens interessa”. “Nosaltres estem a favor d’hotels i d’hotels de cinc estrelles a la ciutat de Barcelona”, ha reiterat durant l’entrevista. Trias també ha criticat la “salvatjada màxima” d’aconseguir que l’edifici del Deutsche Bank no fos un hotel i sigui “un edifici de pisos de luxe”. “No ho puc entendre; no va tampoc amb la filosofia de Colau”, ha dit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pregunta a febrer 14, 2023 | 11:59
    Pregunta febrer 14, 2023 | 11:59
    I la Independència de Catalunya, tròs de covard venut?
  2. Icona del comentari de: BCN a febrer 14, 2023 | 12:31
    BCN febrer 14, 2023 | 12:31
    Abans de tapar-la que arregluin el caos circulatori diari que hi ha a la ronda de dalt i elimini el miserable radar de 60 km/h en baixada. Després que es dediqui al que vulgui.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa