Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Criden a declarar més policies per la violència de l’1-O a Barcelona
  • CA

La Justícia crida a declarar més policies per les escenes de violència viscudes a escoles de Barcelona durant el referèndum d’independència de l’1-O, el 2017. Acusacions personades en la causa oberta al Jutjat d’Instrucció 7 de Barcelona van sol·licitar que es cités com a investigats a 39 agents de la Policia Nacional. El magistrat ha acceptat sol·licitar la compareixença d’11 d’ells.

L’instructor els ha cridat a declarar com a investigats pels incidents en diferentes col·legis electorals de la capital catalana durant la jornada del plebiscit, l’1 d’octubre de 2017. En la interlocutòria, el jutge explica que desestima citar els altres 28 agents que les acusacions demanaven “per no apreciar relació amb els fets denunciats”, diu.

Així, ha explicat que s’haurà de fixar dia i hora per a les declaracions acordades. Les parts i el Ministeri Fiscal poden interposar un recurs de reforma en el termini de tres dies i d’apel·lació en un màxim de cinc.

El magistrat ha explicat que s’han analitzat vídeos dels fets. Ha indicat que es pot observar com alguns agents colpegen persones que cauen a terra o com donen “un clar cop de peu de forma intencionada al pit o estómac”.

Per contra, ha explicat que no es pot imputar alguns agents perquè, ni l’informe presentat ni al vídeo que consta a les actuacions, “es pot veure amb claredat el que passa”. Afegeix que altres són espectadors i no van participar en la presumpta agressió.

Altres agents ja han comparegut en la mateixa causa oberta al Jutjat d’Instrucció 7 de Barcelona. Les declaracions han sigut un degoteig en els últims anys. Fa més d’un any, ja els va tocar anar a declarar com a investigats a quatre agents, inclosos un sargent, per les càrregues a votants de l’1-O. Aleshores, es comptabilitzaven al voltant d’una cinquantena d’agents investigats per la violència policial que es va desplegar per intentar reprimir el referèndum.

Més notícies
Leo Messi posa amb la Pilota d'Or / L'Equipe / Europa Press
On trobar l’hamburguesa inspirada en Leo Messi
Notícia: On trobar l’hamburguesa inspirada en Leo Messi
Comparteix
Una cadena de restaurants consagra una recepta en honor del millor futbolista del món
A falta de miracles, un bon martiri
Notícia: A falta de miracles, un bon martiri
Comparteix
"La imputació de Colau és una mala notícia per la campanya electoral que patirem els soferts electors capitalins"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa